Na prvem mestu po branosti se je znašla knjiga Mediji, propaganda in sistem Noama Chomskega, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Lani je bilo na omenjeni spletni strani objavljenih deset novih knjig, od katerih so samo še tri dostopne v tiskani obliki. Med drugim so bile objavljene pesniške zbirke Južni križ Tomice Bajsića, Praksa laži Branka Maleša in Srednji svet Damirja Šodana, roman Ura petja Nenada Rizvanoića, zbirka esejev Enciklopedija ničnosti Stanka Andrića in kratkoprozna zbirka Kali Juga Borisa Gregorića.

Od začetkov v letu 2001 je spletno stran Brezplačne elektronske knjige obiskalo več kot 1,2 milijona bralcev, kar je na letni ravni več kot 100.000, knjige pa so prebrali po več kot 630.000-krat, oziroma je vsak naslov prebralo več kot 4000 obiskovalcev.

V letošnjem letu v društvu načrtujejo še objavo 14 novih naslovov na internetu, med drugim bodo na razpolago ponudili knjige Borisa Becka, Nikice Gilića, Ivana Hercega, Vanje Jambrović, Zorana Krušvara in Branka Maleša, še piše Hina.