Kanadski glasbenik je za newyorški časnik izrazil bojazen, da se ne bo mogel večno ukvarjati zgolj z glasbo. Kot je dejal, bi ga fizično izčrpalo. To se po njegovem mnenju občasno že kaže. Pisanje knjige pa mu je omogočilo, da počne tisto, kar želi, na način, ki mu ustreza.

Knjiga je po mnenju časnika prej samoocena kot kronika. Je potovanje skozi njegove številne strasti, kot so modeli vlakov in avtomobilov.

Kot mlad glasbenik je bil razdvojen med hrupnimi Rolling Stonesi in liričnim Bobom Dylanom, a je ubral svoj slog. Posnel je več kot 40 plošč, nastopil na številnih koncertih od sredine 60. let dalje in sodeloval z imeni, kot sta Rick James in Willie Nelson ter s skupino Pearl Jam. Posnel je tudi filme, bodisi sam ali z režiserjema Jimom Jarmuschom in Jonathanom Demmeom.

Poveličeval je Ronalda Reagana in se norčeval iz drugega Busha. O tem, kako je bilo vse to sprejeto, pa ga ne zanima. "Bilo mi je vseeno in še vedno mi je," pravi Young.

Šestinšestdesetletni kitarist in pevec je trenutno na turneji po ZDA s skupino Crazy Horse, edino stalnejšo zasedbo v karieri. Z njo je letos izdal novo ploščo "Americana". Med njegove uspešnice sodijo skladbe "Heart of Gold", "Like a Hurricane" in "Rockin' in the Free World".