Pietro Ferrero je leta 1964 svetu predstavil Nutello, umrl pa je tri leta kasneje. Njegov cilj je bil najti poslastico, ki bi nadomestila pomanjkanje kakava po drugi svetovni vojni. Prvi proizvod je bil trda kocka, ki jo je bilo treba rezati z nožem, leta 1951 pa so ustvarili mehkejšo kremo, ki jo je bilo mogoče namazati na kruh. Sprva se je imenovala Superkrema, leta 1964 pa so jo preimenovali v Nutello. Zmagovalni recept je sestavil Pietrov sin Michael, ki se je domislil tudi legendarnega steklenega lončka.

Z novim imenom so poskušali pritegniti tudi kupce z anglosaksonskega področja, saj 'nut' pomeni lešnik, 'ella' pa proizvodu da italijanski prizvok. Od leta 1966 naprej se je Nutella prodajala tudi v Franciji in Nemčiji, leta 1977 pa je že kraljevala na policah v Avstraliji. Danes četrtina vseh lešnikov na svetu konča v Nutelli.

Na svetu vsake 2,5 sekunde prodajo en lonček, družba pa na leto proizvede toliko namaza, da bi lahko 1,4-krat prekrili celoten svet. Če bi na kup zložili vse lončke, ki v enem letu zapustijo proizvodnjo, bi lahko zgradili kar 22 tisoč Big Benov.

Nutella je sicer slaba za zdravje, saj vsebuje preveč sladkorja. Ena žlička Nutelle vsebuje 100 kalorij, škoduje zobem in na boke nalaga maščobne obloge.