Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Francija - Norveška
1

Prva pripravljalna tekma za Francoze pred mundialom sicer z rezultatskega vidika ni pomembna, a verjetno galskim petelinom motiva ne manjka, da bi se v čim boljši luči pokazali selektorju. Verjetno je na kar nekaj igralnih mestih velika konkurenca za mesto v začeti enajsterici, zato se Francozi ne bodo preveč »šparali« in bi morali ugnati v zadnjem obdobju zelo neprepričljive Norvežane, ki po pomladitvi reprezentance še iščejo vrnitev na zmagovite tirnice.

Tenis - WTA - Pariz

Garcia C. - Ivanovič A.
2

Ivanovićeva je v zadnjem času v dobri formi in je v Pariz prišla po vsaj nekaj zmag, žreb pa ji vsaj na začetku ni bil najbolj naklonjen, saj jo v prvem krogu čaka dvoboj s Francozinjo, ki je v zadnjih tednih prikazala nekaj zelo dobrih predstav in na lestvici WTA splezala že na 43. mesto. Srbkinja se zaveda težke naloge in se grand slama v Parizu ne bo lotila z levo roko, zato ne gre pričakovati senzacije.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Krka - Union Olimpija
1

Večna tekmeca sta v finalu po dveh tekmah izenačena na 1:1, kar današnjemu obračunu v Novem mestu daje še toliko večjo težo. Za Krko se zdi to odločilna tekma, na kateri lahko tehtnico nagne na svojo stran in si priigra dve zaključni žogici za naslov prvaka, medtem ko bi drugi zaporedni poraz močno zmanjšal njihove možnosti in še dodatno dvignil motivacijo letos sicer zelo neprepričljivih Ljubljančanov. Krka je v vsej sezoni kazalo boljši obraz in formo od Olimpije, zato je tudi vnovič favorit za naslov prvaka, kar pa mora danes potrditi z zmago, drugače bo njena prevlada na slovenskih tleh zelo blizu koncu.

Košarka - ZDA - NBA

Oklahoma City - San Antonio
1

Oklahoma se je po dveh porazih v San Antoniu v svoji dvorani z zmago na tretji tekmi vrnila v igro, danes pa lahko s ponovljenim scenarijem izid tudi izenačijo in prvim favoritom zahoda zagrozijo z izločitvijo pred velikim finalom. Ostroge so sicer v rednem delu blestele, v končnici pa delujejo precej ranljive, saj so izgubile že kar nekaj tekem in bile v prvem krogu proti Dallasu celo na pragu izpada. Oklahoma bi na krilih neustavljivih Duranta in Westbrooka znala to izkoristiti in na svojem parketu danes še enkrat zmagati.