Tokratna tekma je bila praktično odločena v prvi tretjini, ko so za Los Angeles zadeli Jake Muzzin, Marian Gaborik in Dustin Brown. V drugem delu je Drew Doughty povišal že na 4:0. Brandon Saad in Bryan Bickell sta lanske prvake iz Chicaga vrnila v igro.

Ko pa so gostje v končnici zamenjali vratarja s šestim igralcem na ledu in na ta način skušali izenačiti, je za Los Angeles zadel še Tanner Pearson. Na dvoboju je znova blestel Hrušičan, po statistiki najboljši igralec kalifornijske ekipe v letošnji končnici, ki je prispeval dve podaji, skupno pa je zbral že 22 točk, potem ko je dosegel pet golov in 17 podaj.

»Na današnji tekmi smo goste iz Chicaga zasenčili v vseh prvinah, morda jih tudi pokopali,« je po tretji zmagi kraljev v finalni seriji zahodne konference dejal obrambni igralec zasedbe iz mesta angelov Drew Doughty in dodal: »Ključ do zmage je bila obramba. Naši obrambni igralci so bili zelo aktivni, bolj kot na minulih dvobojih, hkrati pa so se sijajno vključevali na nasprotno stran igrišča in precej razbremenili naše napadalce.«

Los Angeles zdaj vodi s 3:1 v zmagah, prvo priložnost za veliki finale - na vzhodu se zanj borita New York Rangers in Montreal Canadiens, kjer je izid v zmagah 3:1 v korist zasedbe iz Velikega jabolka - pa bo v noči na četrtek v Chicagu.