Dež je tudi danes oviral izvedbo turnirja na igriščih Roland Garrosa. Zaradi prekinitev se je prirediteljem podrl predvideni urnik, brez svojega prvega nastopa pa je ostala tudi najboljša slovenska igralka Polona Hercog, ki bi morala igrati zadnji dvoboj dneva na igrišču 10, vendar so prireditelji zaradi zamud po dežni prekinitvi njen obračun s Slovakinjo odpovedali. Igralki pa bosta na igrišču že v torek dopoldne, njun dvoboj bo po urniku drugi na igrišču 1.

Slabo vreme je oviralo tudi nastop enega prvih zvezdnikov svetovnega tenisa, Srba Novaka Đokovića. Njegov obračun s Portugalcem Joaom Souso je zmotil naliv, kar pa Srba ni vrglo iz tira. Še več, pridobil si je simpatije gledalcev in novega prijatelja, ko je med prisilnim premorom pod dežnik ob igrišču povabil enega od mladih pobiralcev žog. Fant je nato v pogovoru s teniškim zvezdnikom verjetno dobil kakšen dober nasvet, pa tudi pijačo iz Đokovićeve plastenke.

"Lepo sva pokramljala. Saj veste, tudi on je teniški igralec, pa sem ga malo povprašal o njegovi igri. Simpatičen dečko, upam, da ga bom še srečal na kakšni od mojih naslednjih tekem," je spontani odziv med prekinitvijo po dvoboju pojasnil Đoković. Ko se je igra nadaljevala, ni bil tako prijazen do Portugalca: drugi na teniški lestvici ATP in drugi nosilec tekmovanja je zmagal s 6:1, 6:2, 6:4. Đoković se bo v drugem krogu pomeril z domačinom Jeremyjem Chardyjem.

Tudi veliki tekmec Srba Španec Rafael Nadal ni imel težkega dela. Pravzaprav je šlo še lažje, saj je bil na drugi strani Američan Robby Ginepri, ki letos še ni odigral nobenega dvoboja, nastopil pa je s povabilom, končalo se je s 6:0, 6:3, 6:0. Nadala ni zmotilo niti to, da so ga prireditelji kot prvega nosilca uvrstili le na stransko igrišče, na kakovost katerega je imel nekaj pripomb že med pripravami. "Kar dobro sem igral, res pa je, da sem na koncu imel slab servis ali dva. V dežju je igrišče daleč od idealnega," je Nadal kljub zmagi našel slabe plati igranja v Parizu. V naslednjem krogu se bo pomeril z Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Precej manj uspešen je bil deveti nosilec Japonec Kei Nišikori, ki je bil prva žrtev izmed višjepostavljenih igralcev. Premagal ga je Slovak Martin Kližan s 7:6 (4), 6:1, 6:2. V večernem dvoboju pa je šok doživel še tretji nosilec Švicar Stan Wawrinka. Za največje presenečenje doslej je poskrbel nepostavljeni Španec Guillermo Garcia-Lopez, ki ga je premagal s 6:4, 5:7, 6:2, 6:0. Švicar, kot zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije je tudi v Parizu veljal za enega od favoritov za končni uspeh, ni imel najboljšega dne, naredil je 61 neizsiljenih napak, kar je 41. igralec z lestvice ATP znal izkoristiti.

Finalistka lanskega turnirja v Parizu, Rusinja Marija Šarapova, je na letošnjem Roland Garrosu zanesljivo preskočila prvo oviro. V uvodnem dvoboju je sedma nosilka premagala rojakinjo Ksenijo Pervak s 6:1 in 6:2. Šarapova se bo v drugem krogu pomerila z Bolgarko Cvetano Pironkovo. Od nosilk se je zataknilo le Italijanki Roberti Vinci, ki jo je premagala domačinka Pauline Parmentier v treh nizih.