S številnimi prostovoljci in z barvami iz družine Jupol jim je doslej uspelo prebarvati otroške kopalnice in sobe v dveh od sedmih hišic, v katerih bivajo otroci in njihovi spremljevalci, prenovili pa so tudi otroško ambulanto, del zunanjih sten upravne stavbe in z barvami Jubin prebarvali klopi, mize in stole, ki jih obiskovalci uporabljajo na zunanjih površinah.

Branka Ivančič, upravnica letovišča, je poudarila: »V letovišču smo že veliko postorili in zdaj v prenovljenih prostorih že gostimo prve malčke in njihove vzgojiteljice. Vsi so prenove izjemno veseli, saj je zdaj naše letovišče v Pacugu po zaslugi podjetja Jub veliko bolj barvito in s tem še prijaznejše. V svojem in njihovem imenu se družbi Jub za podarjene barve najlepše zahvaljujemo. Želimo si, da bi prenova zadoščala še za nekaj naslednjih generacij otrok.«

Pri obnovi letovišča imajo še veliko načrtov, med drugim tudi obnovo fasade hišice na plaži z otroškimi sanitarijami in prhami, tako da prostovoljce čaka še veliko dela. Izvedbo del v okviru projekta 50 let morskih radosti lahko spremljate tudi na www.zpmvic.si .