Potrebovali bi veliko garderobno omaro (streha je iz knaufa in ni nosilna, tako da nanjo ni možno pritrditi polic), ker nam na splošno manjka prostora za shranjevanje sezonskih oblačil, to je bund in plaščev. Hči bi potrebovala tudi malo večjo posteljo, široko vsaj 120, raje 160 centimetrov, omaro za knjige in pisalno mizo ter komodo za spodnje perilo. Stara je sicer osem let, pa vendar bi imeli raje bolj »odraslo« sobo in pohištvo s kakšnimi dekliškim dodatki, da ne bo treba čez nekaj let menjati omar. Za nasvete se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo. Urška Leben

Odgovor: Prostor je precej velik, saj talna površina meri dobrih 34 kvadratnih metrov, kar je za otroško sobo resnično zelo veliko. Ker pa je soba mansardna, je seveda na voljo veliko manj uporabnega prostora. In še to ob dejstvu, da sem na obeh straneh stopnic prostor zaprla, tako da imamo lahko kar dve omari. Večjo na desni strani predlagam za garderobno. Za ta majhna prostora namreč ne vidim druge uporabne vrednosti.

Najbolj pomembno je, da prostor smiselno izkoristimo in mu damo pravo vsebino. Sobo sem zato razdelila na delovno-igralni in spalni del. Ob kolenčno steno na levi sem umestila posteljo in v nadaljevanju nižje omarice, ker je višina le 80 centimetrov, sem zofo pomaknila pred zaprto omarico (odpira se zgoraj).

V druge delu so ob stenah postavljene knjižne police in nižja omarica za igrače, nato pa še večja pisalna miza s predalnikom na desni strani. Na sredino sobe sem postavila manjšo okroglo mizico in stolčke, kar bo prišlo prav za igro in obiske.

Darja Hughes, univ. dipl. design

www.design-hughes.si