Iskrene čestitke. Izkupiček je po vseh težavah, ki ste jih imeli zaradi bolečin v komolcu, boljši od pričakovanj, mar ne?

Kolajno sem si bolj želel in o njej sanjal, kot pa jo resnično pričakoval.

Je bil ključ do uspeha neobremenjenost?

Več dejavnikov je pripomoglo k temu, da sem prav v finalu evropskega prvenstva izvedel svojo najboljšo sestavo doslej. Pri tem mislim na sestavo z izhodiščno oceno 16 točk in pol. Na svoji športni poti sem si priboril dovolj izkušenj, da sem bil lahko najboljši v najpomembnejšem trenutku, poleg tega sem bil tudi neobremenjen. Vedel sem, da nimam česa izgubiti, da sem imel v spomladanskem delu sezone toliko težav, da sem lahko srečen, da sploh imam takšno priložnost.

Na orodje ste šli prvi med finalisti. Je bila to vaša prednost?

Težko bi rekel, da je bila to prednost, sem se pa dejansko lahko odlično pripravil zgolj na svoj nastop in se mi ni bilo treba obremenjevati s tekmeci. Odlično sem se ogrel in si ves čas govoril, da moram le opraviti svoje delo, potem pa spremljati tekmece.

Kakšni občutki so vas preplavili, ko ste po Birminghamu 2010 osvojili svojo drugo bronasto kolajno na največjih prvenstvih?

Kot veste, sem bil večkrat na največjih tekmovanjih pripravljen bolje kot letos. Najprej sem dobil veliko poplačilo za trud, ki sem ga vlagal. Po pravici povedano, so bile bolečine v komolcu nekajkrat tako močne, da me je minevala volja, da bi sploh še šel v dvorano. Zasluge, da nisem izpustil nobenega treninga, nosi tudi partnerica Nina, ki me je nekajkrat nagnala v dvorano.

Boste po uspehu v Sofiji končali spomladanski del sezone?

Ne. Doma bom prespal le enkrat, saj bom že v torek odpotoval na tekmo svetovnega pokala na Portugalsko. Če bo šlo po načrtih, bom sedmega junija tekmoval v Sloveniji na pokalnem tekmovanju, potem si bom vzel nekaj dni premora. Najprej bom zmanjšal vnos protibolečinskih tablet v telo, saj me to že precej obremenjuje.

Kako komentirate oceno 16,166 Britanca Maxa Whitlocka?

Whitlock si je nedvomno zaslužil naslov evropskega prvaka. Izvajal je sestavo z izhodiščno oceno 17,3, kar pomeni, da je imel kar osem desetink višje izhodišče od mene. Imel sem občutek, kot da so želeli sodniki podeliti šestnajstico. Glede na to, da sem izvedel eno svojih najboljših sestav, so Whitlocku odbili le desetinko več, bi rekel, da so mu malce pogledali skoti prste. Ne glede na to, si je nedvomno zaslužil naslov evropskega prvaka.

Kako ste sicer doživeli izjemno strogo sojenje na vašem paradnem orodju?

Sodnike bi rad iz srca pohvalil. Sodili so izjemno strogo, posledično so prišle do izraza čistejše izvedbe. V preteklosti sem imel na konju z ročaji kdaj občutek, da je pomembneje, kako težavno sestavo imaš, kot kako jo izvedeš. Posledično so bili nekateri telovadci stalno pred menoj, četudi sem lahko sam izvajal zelo lepe sestave. Po tem evropskem prvenstvu se bodo morali malce zamisliti.

Vztrajate pri načrtu pred evropskim prvenstvom, da se boste začeli na svetovno prvenstvo pripravljati šele tedaj, ko boste povsem odpravili bolečine v komolcu?

Brez bolečin v gimnastiki ne gre. So del našega vsakdana in tako bo tudi, če me komolec ne bo več bolel. S krajšim premorom si želim pozdraviti vnetja, ki so se pojavila, ker sem po lanski operaciji prehitro obremenil roko.