Občina lastniku od februarja letos v skladu s pogodbo zato zaračunava tudi kazen, ki znaša 9600 evrov na mesec. A Abidov do danes občini ni plačal še nobene kazni. Če prenovljenega Rimskega vrelca, tako vsaj piše v pogodbi, lastnik ne bo odprl niti do avgusta oziroma septembra letos, kar pa je, to je zdaj že jasno, nemogoče, bi objekt v celoti lahko prešel nazaj v last občine. Ta pa bi najverjetneje z novim razpisom lahko zanj iskala novega kupca, kupnine pa občini ne bi bilo treba vrniti.

Pričakujejo prošnjo za podaljšanje roka

Četudi občine Ravne oziroma tamkajšnjega župana Tomaža Rožena zaradi tega ne bi smela pretirano boleti glava, pa tako preprosto vseeno ni. Kot pravi Rožen, si namreč zelo želijo, da bi se ruski lastnik vendarle lotil obnove, četudi z zamudo. »Mi smo se s kupcem Rimskega vrelca Muso Abidovom v tem mesecu zato tudi srečali in se z njim o tem pogovarjali. Potožil nam je, da je gradbeno dovoljenje pridobil šele konec lanskega leta, zato se mu obnove še ni uspelo lotili. A še vedno razmišlja, kako naprej. Mi smo mu seveda povedali, da smo še vedno zainteresirani, da on kot lastnik obdrži objekt in ga tudi obnovi. In da smo pripravljeni, če je prišlo do zamude zaradi utemeljenih razlogov, roke še podaljšati,« je razložil župan Tomaž Rožen. Kot je še dejal, pa je Abidov izrazil tudi nelagodje, zaradi, po njegovem, nerazumljivo visoke kazni, ki mu preti, in občino prosil za razumevanje.

Ali je vlagatelj še v igri?

Od februarja letos mu namreč občina zaračunava po 9600 evrov mesečne kazni, a do danes še noben zahtevek ni bil poravnan. »Mi smo se skratka s kupcem še pripravljeni pogovarjati, zato pričakujemo, da nas bo pisno seznanil s svojimi argumenti, težavami in željami, to pa bo lahko tudi podlaga, da rok za začetek obnove in odprtje prenovljenega Rimskega vrelca podaljšamo. V obojestransko zadovoljstvo,« poudarja Rožen. Spomnimo, da je ravenska upravna enota vlagatelju gradbeno dovoljenje po vrsti zapletov in dopolnitev konec novembra lani vendarle izdala. V Dnevniku smo tudi razkrili, da je Abidov našel sovlagatelja, slovenskega arhitekta Jurija Maleševiča, lastnika podjetja Interdesign, a za zdaj ni znano, ali ta še ostaja njegov partner pri projektu. Koteljčani, ki so že od vsega začetka precej dvomili, da se bo pravljica v zvezi z Rimskim vrelcem razpletla srečno, pa so iz dneva v dan bolj prepričani, da ruski poslovnež svojih sanj s papirja nikoli ne bo prenesel v realnost.