Latanya Hilton (kasneje je prevzela umetniško ime Akua Naru) je odraščala v ameriškem New Heavenu, kjer je že v otroštvu kovala rime o socialni problematiki in si tako – takrat še nevede – tlakovala pot do velikega uspeha, ki ga dosega kot priznana mednarodna hip hop umetnica. Sprva je nastopala po manjših klubih, sčasoma po vse večjih, nazadnje pa pristala v nemškem Kölnu, kjer trenutno prebiva in ustvarja glasbo.

Narujeva v glasbi združuje različne žanre (kot na primer soul in jazz), na njeno ustvarjanje pa so med drugim vplivali Nina Simone in Curtis Mayfield, kakor tudi Ursula Rucker.

Leta 2011 je izšel njen prvi album The Journey Aflame, že eno leto kasneje pa njen drugi - Live & Aflame sessions. Za letos sicer pripravlja nov album The Miner’s Canary, ki bo izšel jeseni.

Akua Naru je pred kratkim poleg glasbenega ustvarjanja vzpostavila tudi globoko sodelovanje z eno od vodilnih znanstvenic na področju kulture, dr. Tricio Rose, med drugim avtorico klasične knjige »Black Noise & The Hip Hop Wars«, o kateri predava na Hip Hop Akademiji v Hamburgu.