Kopitar se tokrat ni vpisal v strelsko statistiko s podajami ali zadetki, z 20 točkami pa ostaja na vrhu najučinkovitejših igralcev končnice.

Kopitarjevi kralji na pol poti do uvrstitve v veliki finale

Četrta tekma finalnega kroga v zahodni konferenci bo na sporedu v noči na torek po slovenskem času z začetkom ob tretji uri.

Moštvi igrata na štiri zmage. Kopitarjevi kralji so na pol poti do uvrstitve v veliki finale lige NHL ter odločilnega boja za še drugi Stanleyjev pokal.

Kralji se bodo v primeru napredovanja v zadnji krog končnice pomerili z najboljšim moštvom vzhodne konference. V finalu Vzhoda se merita ekipi New York Rangers in Montreal Canadiens. Četrta tekma tega kroga bo v noči na ponedeljek, ekipa Rangers vodi z 2:1 v zmagah.

Kralji so uprizorili preobrat, branilci naslova iz Chicaga pa so zapravili vodstvo. Gostujoča ekipa Blackhawks je povedla že v šesti minuti tekme, ko je v polno zadel kapetan moštva iz vetrovnega mesta Jonathan Toews, manj kot minuto kasneje so kralji izenačili, zadel je Slava Vojnov, a je Chicago odgovoril, v 14. minuti je bil še drugič uspešen Toews.

Carter izbran za prvega igralca tekme

Nato pa so na ledu vzeli pobudo Kralji. V 29. minuti je napad z golom za izenačenje na 2:2 okronal Jeff Carter. Isti napad je znova udaril v 35. minuti, ko je po Carterjevi podaji Tyler Toffoli v samostojnem prodoru matiral vratarja gostov Coreyja Crawforda za prvo vodstvo domačih na tekmi. Z dvema podajama in zadetkom je bil Carter izbran za prvega igralca tekme.

Kralji so stvari na svoje mesto postavili v zadnji tretjini, ko je Drew Doughty v 52. minuti vodstvo domačih povišal na 4:2. Za morebitni podaljšek je bilo prepozno. Chicago je bil uspešen šele pet sekund pred sireno, ko je zadel Patrick Sharp in postavil končni izid 3:4.

»Enkrat, ko so prevzeli vodstvo, so tudi prevzeli pobudo, mi pa se nikakor nismo znali vrniti. Očitno bomo morali proti tem fantom zaigrati veliko bolje,« je bil po tekmi nad igro soigralcev razočaran kapetan Chicaga Toews. »Tako smo si želeli te zmage, Toews nas je odlično vodil, vendar pa mu nismo vsi sledili, naslednjič bomo morali prav vsi pokazati svoje najboljše in narediti prav vse za zmago, če bomo želeli premagati to moštvo,« je kolega dopolnil branilec Chicaga Duncan Keith.