Letošnja sezona se je za Mercedes odlično začela. Ste to pričakovali?

Iskreno povedano sem potihoma želel, da bi bilo tako, a realno tega nisem pričakoval. V ekipi je bilo nekaj pomembnih sprememb, veliko je bilo ugibanj, a povedati moram, da sem prišel v ekipo, kjer je vse delovalo tako, kot mora. Zdaj pobiramo sadove dela minulih sezon. Takrat sicer še nisem bil član te ekipe, a to me ne moti.

Očitno vam dirkalnik z novimi motorji in pravili dobro leži.

Od prvega kroga dalje z novim dirkalnikom sem vedel, da smo letos lahko konkurenčni. Sicer na testiranjih ne moreš vedeti, kaj pripravlja konkurenca, ampak če sam pri sebi veš, kaj zmoreš, potem si na dobri poti. In res je, naslova prvaka si mogoče želim bolj kot Nico. Enkrat mi je že uspelo postati prvak, zdaj prihaja čas, da to ponovim. Bo pa sezona še dolga in pred nami je še veliko dirk. In konkurenca, posebej pa Nico, ne spi.

Kaj ste misli s tem, da si naslova želite bolj kot Rosberg? On še nikoli ni bil prvak.

Pravzaprav je enostavno. Rodil sem se v mestecu Stevenage, ki ga ne bi ravno ocenil kot najlepši kraj na zemlji. Spal sem na kavču mojega očeta, razmere niso bile vedno najbolj obetavne. Nico je odrasel v Monaku, obkrožen s hoteli, jahtami, znanimi in bogatimi. Zato je najina želja po uspehu drugače izražena. Verjamem, da mora vsak dirkač o sebi misliti, da je najbolj motiviran in dobesedno najbolj lačen uspeha. Če bi prišel v Monako z mislijo, da je Nico bolj motiviran kot jaz, potem bi bilo bolje, da bi ostal doma.

Se lahko vajino rivalstvo razvije do te meje, da bi spet videli nekakšen interni dvoboj kot nekoč med Prostom in Senno?

Ne vem, dajem vse od sebe, dobro mi gre od rok in pri tem bom ostal, dokler bom le mogel. Na koncu je le en dirkač lahko prvak, naredil bom vse, da bom to jaz. Sicer mi je bil dvoboj med Senno in Prostom od nekdaj všeč. To je prineslo v svet formule 1 veliko dogajanja, napetosti, zanimanja. Vrhunec njunega spora v Suzuki je bil naravnost fantastičen. A to je bilo takrat med njima, pri nas ni niti približno tako. Z Nicom sem poznava že zelo dolgo, skupaj sva dirkala v različnih prvenstvih. Razumeva se dobro.

Torej ne izključujete možnosti, da se recimo ponovi zgodba med Senno in Prostom?

Zagotovo ne bi Nica s trčenjem izrinil s steze. Je bilo pa to takrat nekaj nezaslišanega, nekaj, kar je na noge spravilo vse ljubitelje dirkanja. Glede odnosa v ekipi menim, da bi lahko postalo vse bolj živahno, ko bo za nami še nekaj dirk. Upam, da bomo lahko če nekaj desetletij pogledali nazaj na ta čas in govorili o tem kot o nečem posebnem.

Monako je dirka, ki ima posebne zakonitosti.

Monako je res dirka, na kateri odpovejo vse zakonitosti. Tukaj dejansko vsi dirkamo eden proti drugemu, tukaj se lahko zgodi tako rekoč vse. Manjša napaka in dirke je lahko konec, prehitevanje je skoraj nemogoče. Z novim asfaltom bo za nas vse še bolj zahtevno, komaj čakam, da bo šlo zares.

Povzeto po motorsport-magazin.com