V ženskem delu turnirja bo Hercogova edina slovenska predstavnica, v kvalifikacijah je namreč izpadla Tadeja Majerič. V moškem delu turnirja pa sta v kvalifikacijah že prej izpadla Blaž Kavčič in Grega Žemlja, danes pa se je v zadnjem krogu moral posloviti tudi Blaž Rola, ki je moral priznati premoč Britancu Jamesu Wardu. Ta je zmagal s 4:6, 6:4 in 12:10.

Pri fantih bo sicer prvi nosilec, Španec Rafael Nadal, svojo pot proti želenemu devetemu naslovu na pariškem pesku začel proti Američanu Robbyju Ginepriju. Sedemindvajsetletni Španec ima v Parizu izjemno razmerje zmag in porazov - 59:1. Edini poraz mu je prizadejal Šved Robin Söderling leta 2009 v četrtem krogu.

V tej sezoni Nadalu, ki ga v četrtfinalu najverjetneje čaka rojak David Ferrer (ta ga je nedavno tudi premagal), v polfinalu pa ali Švicar Stanislas Wawrinka ali Britanec Andy Murray, ki mu sicer ne gre tako dobro na peščeni podlagi in ni v tako izraziti vlogi favorita.

Pogled proti vrhu tako usmerja tudi drugi igralec sveta, Novak Đoković, ki bo lov na svoj prvi pariški naslov začel proti Portugalcu Joau Sousi. Đoković bi se lahko že v tretjem krogu pomeril z nevarnim hrvaškim igralcem Marinom Čilićem. Če bo preskočil vse te ovire, ga v četrtfinalu bržčas čaka Kanadčan Miloš Raonić.

Roger Federer, ki je doslej v Parizu slavil le leta 2009, je potencialni polfinalni tekmec Đokovića, če mu bo uspelo premagati, denimo, Čeha Tomaša Berdycha v tretjem krogu.

Pri dekletih z največ možnostmi Serena Williams

V ženski konkurenci bo prva igralka sveta in branilka naslova, Američanka Serena Williams, v prvem krogu igrala proti Francozinji Alize Lim, druga nosilka, Kitajka Li Na, zmagovalka tega turnirja pred tremi leti, proti Francozinji Kristini Mladenović, tretjepostavljena Poljakinja Agnisezka Radwanska pa proti Kitajki Shuai Zhang.

Wiliamsova se lahko v tretjem krogu sreča s sestro Venus, ki bo uvodoma igrala proti Švicarki Belindi Bencic. Če bo prišla do četrtfinala, je njena tekmica lahko Marija Šarapova, letos sedma nosilka, ki je lani izgubila v finalu, predlani pa osvojila pariški naslov. V polfinalu se prva igralka sveta lahko sreča s tretjo nosilko Radwansko.