Izlet v vesolje (na Mednarodno vesoljsko postajo) je potovanje, dolgo nič več kot sto kilometrov. »Ko že govorimo o potovanjih v orbito, je nekaj 'turistov' tam že bilo, trenutno pa ni veliko ljudi, ki bi se za to zanimali. Cena za enega potnika je 45-50 milijonov dolarjev,« so pojasnili.

Za primerjavo, prvi »turist« v vesolju, nekdanji Nasin inženir in multimilijonar Dennis Tito, je šel, prav tako s sojuzom, na potovanje v vesolje leta 2001. Takrat je za pustolovščino odštel manj, a še vedno vrtoglavih 20 milijonov dolarjev (14,5 milijona evrov). Je pa bilo njegovo potovanje nekoliko krajše, saj se je po osmih dneh vrnil na trdna tla.

Znanstveniki se ob tem ukvarjajo s kolonizacijo drugih planetov. Rusija je na primer že izrazila svojo željo po kolonizaciji Lune do leta 2030. Prva faza ambicioznega načrta bi se lahko začela že čez dve leti. Ob že tako visokoletečih željah pa trenutno dlje kot do Marsa ne bi mogli. Težava je seveda omejena zmožnost trenutnih vesoljskih plovil, saj bi za daljše poti morali izumiti nov način potovanja po vesolju.