Odločilni gol na tekmi je po minuti in 12 sekundah dodatnega dela igre dosegel Alex Galchenyuk. Sicer pa so gostitelji povedli v prvem delu z golom Carla Hagelina, V drugem je izenačil Andrej Markov, po zaslugi Daniela Briera pa so gostje iz Kanade v zadnji tretjini celo povedli. Gostitelji so poskušali vse in za izenačenje je vsega 29 sekund pred koncem rednega dela v Madison Square Gardnu poskrbel Chris Kreider.

Kljub Galchenyukovemu zadetku pa je precej pohval za svoje delo prejel vratar Montreala Dustin Tokarski. V svoji šele drugi tekmi v ligi NHL je zbral 35 obramb, tudi ključno v izdihljajih rednega dela, in ekipo usmeril v pravo smer.

"Naredil sem vse, kar sem lahko. Ves čas sem igral na isti ravni, je pa res, da sem se iz minute v minuto počutil bolj sproščeno. Vesel pa sem, da nam je uspelo zmagati," je po tekmi povedal Tokarski, ki je menjava za poškodovanega Careyja Pricea.

Tokarskega je pohvalil tudi trener Montreala Michel Therrien, ki je že na drugi tekmi malce presenetljivo mesto med vratnicama zaupal Tokarskemu in ne izkušenejšemu Petru Budaju. "Dustin Tokarski je bil fenomenalen. Je borec in predvsem zmagovalec. Imel sem občutek, da je ekipa igrala z večjo samozavestjo iz minute v minuto. A brez takšne predstave Tokarskega bi bil razplet bržčas drugačen," meni Therrien.

Tudi četrta tekma bo v New Yorku.