Zbrane plesalce v Mariboru je pozdravila tudi predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek, ki je povedala, da je današnji dan namenjen mladim za zabavo, ob tem pa jih je pozvala, naj ga zaključijo brez alkohola.

"Pred vami je praktično še vse življenje. Veliko uspehov, veliko stvari, verjetno tudi kakšen neuspeh, a zavedajte se, da ste vi tisti, ki lahko spreminjate svet. Tega nikoli ne pozabite. Čez nekaj tednov vas čaka nekaj napora ob maturi. Takrat vam želim čim boljši rezultat, čim več točk in čim višje ocene, danes pa mora biti rezultat 0,0 in to obvezno," je dejala Bratuškova.

Plesna zveza Slovenije je kot nosilec projekta European Quadrille Dance Festival organizirala ulično četvorko v 20 slovenskih mestih in okoli 30 mestih po drugih evropskih državah. Mednarodni projekt je sicer zaživel leta 2005, ko so se Mariboru priključila štiri pobratena mesta, Kraljevo, Osijek, Szombathely in Gradec.

Letos je bilo še posebej slovesno, saj projekt obeležuje deseto mednarodno četvorko, ki je povezala mlade v šestih evropskih državah. Kot poudarjajo na plesni zvezi, gre za edinstven evropski projekt, ki preko glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade širom Evrope.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije so sicer danes plesali tudi v Murski Soboti, Kranju, Novo mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ptuju, Ljutomeru, Črnomelju, Trbovljah, Slovenskih Konjicah, Sevnici, Domžalah, Kočevju, Sežani, Šentjerneju, Litiji.