Kot je po današnji skupščini za STA povedal direktor družbe RTC Krvavec Srečko Retuznik, so delničarji potrdili vse predlagane sklepe. Seznanili so se z lanskoletnimi poslovnimi rezultati in upravi ter nadzornemu svetu podelili razrešnico. Od 414.000 evrov bilančnega dobička so ga polovico odvedli v rezerve iz dobička, polovica pa je ostala nerazporejena.

Minula zima je bila za center na Krvavcu, tako kot za številna druga slovenska smučišča, katastrofalna. "Vreme je bilo zelo slabo, nato pa nas je prizadel še žled," je dejal Retuznik in spomnil, da so bili na Krvavcu februarja kar pet dni brez elektrike. Vse naprave so stale, odsloviti pa so morali tudi goste iz hotela.

"Sedaj se intenzivno pripravljamo na poletno sezono, da bi z njo vsaj malo nadomestili zimski izpad," je pojasnil Retuznik. Kot je dejal, sicer poletna sezona na Krvavcu podobno kot v drugih slovenskih gorskih centrih še nima take veljave kot v sosednji Avstriji, kjer prispeva kar 40 odstotkov prihodkov gorskih centrov. V Sloveniji se ta delež giblje le med deset in 15 odstotki.

Na Krvavcu so se v minulih letih resno lotili vlaganj v infrastrukturo in programe za poletno sezono. Pred leti so med drugim uredili adrenalinski park, letos pa si prizadevajo urediti in legalizirati pohodne in kolesarske poti pod kabinsko žičnico. Od lanskoletnega nakupa hotela pa na Krvavcu krepijo tudi kulinarično ponudbo.

Letošnjo poletno sezono odpirajo prihodnji konec tedna s tradicionalnim, desetim pobiranjem kamna na Krvavcu. Zaključuje se tudi večji remont kabinske žičnice. "Nova zakonodaja na tem področju nas je precej udarila, saj so za naprave, starejše od 15 let, potrebni izredni tehnični pregledi, kar predstavlja veliko dela in velik finančni zalogaj," je povedal Retuznik.

Kot pojasnjuje, jih sicer na Krvavcu zadnja leta tepejo predvsem problematične zime in manjšanje kupne moči Slovencev, zato število obiskovalcev drastično pada. Tujce pa le težko privabijo, saj jim primanjkuje nočitvenih zmogljivosti.

V hotelu na Krvavcu imajo 70 ležišč, vendar bi jih v neposredni bližini potrebovali še vsaj 1500. Ker tega ni, na Krvavcu sodelujejo z ljubljanskimi in blejskimi hoteli ter od tam vozijo goste v preddverje Kamniško-Savinjskih Alp.