Anže Kopitar je sinoči poskusil z dvema streloma na gol Chicaga, a vratarja Coreyja Crawforda ni uspel premagati. Kralji so sicer na tokratni tekmi zaostajali že z 0:2, nato pa naredili preobrat in visoko zmagali. Odločilna je bila zadnja tretjina, ko so dosegli kar pet zadetkov.

Domači hokejisti so odlično začeli, pritisk pa povečali v četrti minuti, ko so 38 sekund igrali z dvema igralcema več na ledu. A se je vrsta kraljev uspela ubraniti domačega naleta. Ti so do premoči spet prišli pred koncem prvega dela, ko je Nick Leddy za 1:0 ukanil Johnatana Quicka. Ben Smith je povišal vodstvo domačih ob začetku druge tretjine, zaostanek pa je poldrugo minuto pred koncem drugega dela znižal Justin Williams.

V zadnjem delu je sledila ofenziva Los Angelesa. Največ je pokazal Carter, ki je s hat-trickom osupnil domače navijače. Najprej je zadel za izenačenje na 2:2, nato sta se mu z goloma pridružila Jake Muzzin in Tyler Toffoli, potem pa je Carter s še dvema zadetkoma zapečatil usodo gostiteljev.

Carter je trem golom dodal še podajo in prvič vknjižil štiri točke na tekmi končnice. "Delamo le to, kar smo počeli do zdaj in kar je potrebno. Imamo veliko vodij v našem moštvu. Že velikokrat smo uprizorili lepo vrnitev, tudi zdaj nam uspeva. Vztrajamo, borimo se in na koncu opravimo nalogo, kot je treba," je po zmagovitem pohodu dejal Carter.

Serija finala zahodne konference se zdaj seli v Los Angeles, kjer bo prva tekma na sporedu v noči na nedeljo po slovenskem času. Tudi tekma v Staples Centru se bo po našem času začela ob 2. uri zjutraj.