»Na seznamu je tudi Uroš Zorman, ki ga je EHF zaradi predolgega jezika kaznovala s tremi tekmami prepovedi, ker je dobil rdeči karton na kvalifikacijski tekmi z Ukrajino. Če bo pritožba RZS uspešna, bo imel možnost igranja z Madžari. Z reprezentanco bo na pripravah vsaj tako dolgo, dokler ne bo znana odločitev. A tudi če bo neuspešna, se bo sam odločil, ali bo ostal na pripravah,« pravi Boris Denič. RZS je na kazen odgovorila z ostro pritožbo, kot skrajni rok za odločitev EHF pa je navedla teden dni pred prvo tekmo z Madžari.

Kar dvanajst igralcev iz tujine je na Deničevem seznamu, sedem iz treh domačih klubov. Tik pred zdajci je odpadel 208 cm visoki Nenad Bilbija, član nemškega Mindna. Na gostovanju v Göppingenu je po desetih minutah v bolečinah zapustil igrišče, naslednji dan pa je sledila šokantna diagnoza – strgane križne kolenske vezi, operacija in najmanj šestmesečna odsotnost z igrišč. Med Deničevimi izbranci je tudi Peter Pucelj, ki je sporazumno (zaradi premajhne minutaže in izpada iz prve lige) prekinil pogodbo z nemškim Eisenachom. »Obramba je srce igre, Peter pa je specialist v tem elementu. Dobil je individualni program, na osnovi katerega dela. Prepričan sem, da je, tako kot vedno, sposoben dobro opraviti vse naloge,« meni Denič, ki se mu bo David Špiler pridružil 30. maja (tekma v Belorusiji), četverica iz Montpellierja (Gajić, Gaber, Kavtičnik, Dolenec) pa bo iz Francije proti Zrečam odpotovala na dan začetka priprav. O morebitnem vpoklicu drugega igralca namesto Puclja selektor dodaja: »Pred tekmama z Madžari ni niti časa niti potrebe za eksperimentiranje. Vsi igralci dobro poznajo moj način dela, treniranja, igre in drugega, so torej že dolgo 'v sistemu'.«

Slovenci bodo med pripravami odigrali tekmo z Avstrijo, ki bo 2. junija v Mariboru. A na Deničevem seznamu ni še nekaterih igralcev: »Staš Skube je poškodovan, Miha Žvižej je s strani EHF kaznovan. Gašper Marguč je odpadel zaradi vrnitve Jureta Natka, Matevž Skok pada iz poškodbe v poškodbo, mi pa za življenjsko pomembni tekmi potrebujemo le popolnoma zdrave igralce. Bil sem v dvomih med Margučem in Davidom Miklavčičem, a Natkova vrnitev spreminja stvari v igri. Vid Kavtičnik se zato seli na krilo, Natkova rezerva in varovalka pa je Miklavčič,« pojasnjuje Denič.

Seznam igralcev: Bombač (Aix), Bezjak, Natek (oba Magdeburg), Bundalo, Mačkovšek, Miklavčič, Skube, Žvižej (vsi Celje), Dolenec, Gaber, Gajić, Kavtičnik (vsi Montpellier), Ferlin (Trimo), Prošt (Göppingen), Pucelj (brez kluba), Razgor (Maribor), Škof (Nantes), Špiler (Brest Meškov), Zorman (Kielce).