O pripravah na novo sezono

»Priprave na novo sezono sem začel dobro. Lahko celo rečem, da najbolje v zadnjih sezonah. Že januarja sem na treningu vrgel kladivo 74 metrov, kar se mi ni zgodilo že dolgo časa. Kasneje so se začele pojavljati težave s hrbtno mišico, zaradi katerih sem moral venomer narediti korak nazaj. Med prvomajskimi prazniki sem jemal še antibiotike, ki so mi vzeli nekaj moči. Posledično sva se s Primožem Četrtičem odločila, da začneva prejšnji teden pripravljalni ciklus povsem od začetka. To je bil namreč edini način, če želim na vrhuncu sezone, evropskem prvenstvu v Zürichu, poseči po najvišjih mestih.

O nastopih v sezoni

Ker sem organizatorjem mitinga v Slovenski Bistrici obljubil, da bom na njihovem mitingu tekmoval, bom to tudi storil. V primeru, da bi bil miting zunaj slovenskih meja, se ga ne bi udeležil in bi začel sezono junija na evropskem ekipnem prvenstvu. Zato vas vse prisotne prosim, da bodite v soboto do mene malce prizanesljivi, saj kladivo v nobenem primeru ne bo poletelo tako daleč, kot bi si sicer želel v tem delu sezone. Drugačno sliko pa pričakujem v drugi polovici junija v Talinu, kjer naj bi kladivo poletelo že okoli 76 metrov. Če se bo to res zgodilo, bo to zelo dobro znamenje, saj bom tedaj v delu priprav, ko bo forma slabša.

O tekmecih

Poljak Fajdek in Madžar Pars sta že s prvimi meti v tej sezoni dokazala, da bosta metala krepko prek 80 metrov. Drugi metalci so ulovljivi. Upam, da bo na začetku julija na mitingu v Velenju čim močnejša konkurenca, da bomo videli, kje smo.

O bližnjih ciljih

Ko si enkrat šampion, te povsem zadovolji zgolj prvo mesto. Naskok na Olimp bo moj cilj čez dve leti na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Še prej si želim doseči čim boljši rezultat prihodnje leto na svetovnem prvenstvu v Pekingu. Kar zadeva vrhunec letošnje sezone v Švici, si želim osvojiti svojo prvo kolajno na evropskih prvenstvih. Glede na to, da se vrh v metu kladiva širi, da znajo po vidnih mestih poseči tudi afriški in azijski metalci, mi kar ustreza, da bo v tej sezoni evropsko, ne svetovno prvenstvo.

O nastopih za slovensko reprezentanco

Lani smo v Kaunasu naredili dober posel, ko smo napredovali v prvo evropsko ligo. Sezona se je za slovensko atletiko začela zelo dobro. Verjamem, da lahko v polni postavi obstanemo v prvi ligi. Atletska zveza si je to zadala kot prioritetni cilj in atleti bomo storili vse, da ga uresničimo. Upam, da bom tudi v Velenju pokazal svoje znanje, a pogoj je, da bom ob terminu tekmovanja konkurenčen. Sezono bom sklenil 20. septembra v Ljubljani, kjer bom nastopil za reprezentanco na tekmovanju balkanske zveze. Ekipni nastopi imajo v mojem srcu vselej poseben čar.

O delovanju v lokalnem okolju

V tej sezoni bo agencija Primož Kozmus organizirala že četrte otroške počitnice. Verjamem, da bodo še boljše kot doslej. Poleg tega se 28. junija v Brežicah obeta najmnožičnejša tekaška prireditev v Posavju, na brežiški prireditvi pa bom z otroki tekel tudi sam. Udeležba je vsako leto številnejša. Veseli me, ko slišim pohvale udeležencev, ko obljubijo, da se bodo prihodnje leto zanesljivo vrnili v naše konce. Letos smo še posebej poskrbeli za moške udeležence, saj bo v večernih urah nastopila Severina.