Kot so zapisali v kalifornijskem podjetju, je do vdora prišlo med februarjem in marcem letos. Hekerji so med drugim ukradli imena uporabnikov, šifrirana gesla, elektronske in poštne naslove, telefonske naslove in rojstne datume.

Napadalci se sicer naj ne bi dokopali do številk kreditnih kartic in drugih podatkov, saj so ti shranjeni na ločenih strežnikih podjetja Paypal, ki je sicer v lasti Ebaya, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaenkrat še ni jasno, koliko podatkov je napadalcem uspelo ukrasti. Dražbeni velikan ima sicer 128 milijonov uporabnikov, kar pomeni, da bi lahko šlo za eno največjih kraj osebnih podatkov v zgodovini spletnega nakupovanja.

Kraje podatkov se v zadnjih mesecih sicer kar vrstijo. Najodmevnejši primer se je zgodil lani v ZDA - napadalci so trgovinski verigi Target ukradli podatke o 40 milijonih plačilnih in kreditnih karticah. Januarja letos je trgovina dodatno priznala, da so hekerji pokradli še zasebne podatke o 70 milijonih strank. Zaradi škandala je odstopil izvršni direktor verige.