PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Madžarska-Danska /dvostranska stava/
2
Ker je tekma v Debrecnu, so kvote poravnane, drugače bi bili Danci kar precejšnji favoriti za zmago, saj v goste prihajajo "kompletni". Tako je, zaigrali bodo Kjaer, Aggaer, Krohn-Dehli, Eriksen. Medtem ko so severnjaki marca proti Angliji izgledali kar solidno, so Madžari v minulih kvalifikacijah izgubili čisto vse težje tekme in presenečen bom, če jim tule uspe poraziti ekipo, ki bo imela v novem ciklusu spet visoke apetite. V primeru remija se denar povrne.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Krka-Union Olimpija/+6,5/
1
Dolenjce sem si letos od decembra dalje pogledal na vseh domačih tekmah in razen tesnih porazov s Cedevito oziroma Regio Emilio, so čisto vsakič na resnem srečanju nasprotnika premagali brez "penal" končnice. Trenutna Olimpija jim po igralskem kadru lahko v seriji morda odščipne eno zmago, vendar to ne bo danes. Krka za 12!

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Rusija-Francija /5,5/
2
Ne bom ravno trdil, da so Francozi v četrtfinale zatavali, ampak definitivno je imela tu prste vmes tudi sreča oziroma recimo splet okoliščin. V izločilnih bojih so dobili, po mojem mnenju, najslabši "match-up", saj Rusi naravnost obožujejo take ekipe, ki precej vlagajo v napad, obramba jim pa šepa. Precvidevam vsaj 4 gole Rusov, potem pa bi kaj morali dodati tudi galski petelini in na koncu golov vsekakor ne bo manjkalo. Več kot 5 absolutno!

Tenis - ATP - Pariz kvalifikacije

Reister J.-Eysseric J.
1
Nemec Reister se je tik pred Roland Garrosom spravil v strašljivo formo, najprej v Tunisu igral finale challengerja, v Rimu pa na tekmovanju iste ravni celo zmagal ter ob tem premagoval same neugodne igralce. V torek je upravičil vlogo favorita ter brez težav ugnal še Kitajca Zhanga. Eysseric je kot domačin že po "defaultu" lahko neugoden, a mislim, da ga bo Reister tokrat uspel obvladati. Potem ga za vstop v glavni del tekmovanja verjetno čaka Kanadčan Polansky.

Tenis - ATP - Dusseldorf dvojice

Draganj/Kontine-Gonzale/Lipsky
2
Uveljavljena ameriška dvojica se mi tukaj zdi nekoliko podcenjena. Gonzalez in Lipsky namreč večino turnirjev odigrata skupaj in sta v začetku meseca tudi slavila na ATP turnirju v Oeirasu, medtem ko sta Draganja in starejši izmed bratov Kontinen letos moči združila šele tretjič. Je pa res, da jima je šlo na ameriških challengerjih s peščeno podlago kar dobro.