Kakšni so vaši prvi vtisi o Ljubljani in ameriškem nogometu tukaj?

Kljub temu da je bilo težko zapustiti družino, sem se veselil prihoda v Slovenijo. Priložnosti za potovanje in bivanje tukaj za nekaj mesecev resnično nisem mogel izpustiti iz rok. Ljubljana je zelo lepo mesto.

Zakaj ravno Slovenija in ne kakšna druga evropska država, kjer je ameriški nogomet bolj priljubljen?

Govoril sem z Urošem (Valantom, op. a.), ki je bil prijazen od vsega začetka. Proces s papirji, ki je sicer pri vas zelo zapleten, je naredil zelo preprost. Nato sem se začel poglabljati tudi v državo in vse drugo, povezano z njo, in te priložnosti nisem smel izpustiti iz rok.

Na vaši prvi tekmi ste igrali na položaju podajalca, čeprav ste bili k Silverhawksom pripeljani kot »linebacker«. Ste prepričani, da boste zdaj, ko je prišel Kenric McNeal, igrali le v obrambi?

V načrtu je, da bom igral le v obrambi. Vmes lahko pride sicer kakšna poškodba, ampak trenutno imamo dovolj potenciala v napadu. Če se lahko Kenric osredotoči le na napad in jaz le na obrambo, bo toliko bolje. Mislim, da mi bo trener omogočil, da se lahko osredotočim le na obrambo.

Ne glede na to, da ste morali voditi napad na tekmi v Budimpešti, ste se zelo dobro znašli. Podali ste za dva zadetka in enega prispevali po tleh.

Da, bilo je zelo lepo. Že dolgo nisem imel žoge na tekmi v svojih rokah dlje časa. Ampak Kenric je več kot sposoben opraviti svoje delo. Poleg tega pa imamo veliko talenta na vseh položajih, zato me bo težko znova postaviti v napad.

Torej menite, da je Kenric McNeal vendarle boljši pri podajah?

Seveda, nedvomno. Od prvega dneva dalje je impresiven. Njegova koordinacija rok je neverjetna. Ravno na torkovem treningu nam je v obrambi s svojimi podajami povzročal številne preglavice. S treninga sem odšel slabe volje. (smeh)

Ali lahko primerjate ameriški in slovenski slog ameriškega nogometa?

Onkraj luže sem igral kot član univerzitetne ekipe. Tako sem videl nekaj zelo dobrih in nekaj zelo slabih moštev. Če primerjam, kar sem videl, bi rekel, da so ljubljanski Silverhawks po kakovosti zelo primerljivi z mojim nekdanjim univerzitetnim moštvom, ki se je vsako leto uvrstilo med najboljših 25 obramb lige.

Čutite kot igralec, ki prihaja iz zibelke tega športa, dodaten pritisk na svojih ramenih?

Na prvi tekmi sem ga res čutil. Rekel sem si namreč, da moram igrati tako dobro, da bodo resnično mislili, da sem bil dobra naložba. Ampak po prvi tekmi sem se znebil pritiska. Zdaj poznam ekipo, kar mi omogoča, da lažje opravim svoje delo. Prepričal sem se, da bom imel uspešno končane podaje, da sem dober igralec, da obstaja razlog, zakaj so me pripeljali sem...