Terme Zreče se uvrščajo med tiste redke kotičke sveta, kjer se človek spočije in si ponovno napolni baterije. Dotik tople termalne vode blagodejno vpliva na dobro počutje, sprošča in zmanjšuje stres. Občutek lahkotnosti v termalnih bazenih poudari sprostitev v masažnih bazenih in kopelih. Užitek, sprostitev in krepitev zdravja so zagotovljeni v edinstveno opremljeni Savna vasi. Še zadnje sledi utrujenosti in napetosti izginejo ob obisku Idile, Wellness & Spa centra, kjer se v štirih tematskih svetovih ponujajo kopeli, masaže in nege, ki jih odlikujejo zelišča, olja in blagodejni dotik izkušenih rok zaposlenih.

Izlet po poteh kulturne in etnološke dediščine z obiskom skrivnostne ruševine Žičke kartuzije ali izlet v pomladno zelenje odete Dravinjske gorice navduši še tako zahtevnega gosta ali obiskovalca. Bližnja Brinjeva gora, kjer sledi prve poselitve segajo kar 4000 let v zgodovino, vabi k preživljanju prijetnega popoldneva v objemu daljne preteklosti. Srčkova učna pot vas popelje mimo pomembnih elementov naravne in kulturne dediščine za Zreškem.

Nepozabna so doživetja na pohodu do edinstvenih Lovrenških jezer, ki so z dvajsetimi jezerci največje visoko barje v Sloveniji in naravni habitat ogroženega ruševca, ali pri vožnji s kolesom do Skomarja, najviše ležečega strnjenega naselja pri nas in z ogledom Skomarske hiše. Majhni in veliki otroci se z veseljem vedno znova udeležijo poučnega sprehoda po Škratovi učni poti, na kateri izvedo marsikaj novega o življenju na Pohorju. Veter v laseh občutijo pri vožnji po adrenalinskem sankališču Zlodejevo.

Posebno zanimivo je potepanje po kulinaričnih poteh. Krušna, Gozdna ali Vinsko-sadna pot, Pot zelišč, dišavnic in medu in Pot po pohorskih pašnikih – vsaka zase zagotavlja nepozabno pustolovščino z uživanjem ob spoznavanju lokalnih naravnih in kulturnih znamenitosti ter pestre ponudbe, s tradicijo navdihnjenih kulinaričnih dobrot. Potepanje po kulinaričnih poteh Zreškega Pohorja in Dravinjske doline, ki so izšle v istoimenski knjigi, bo odlična osnova za kulinarično delavnico s hišnimi kuharskimi mojstri in okušanje dobrot na tematski večerji pod blagovno znamko Okusi Rogle. (www.unitur.eu)