Google je namreč prejel kar nekaj pritožb s strani uporabnikov očal Google Glass glede glavobolov. Googlov okulist je pojasnil, da je težava v tem, ker očala uporabnika silijo, da gleda navzgor. »Vsak, ki dobi nova očala in jih začne nositi, se mora nanje navaditi. Enako je pri očalih Glass,« je pojasnil tiskovni predstavnik.

Spletni gigant je zato vse nove uporabnike opozoril, naj si vzamejo nekaj časa za navajanje na novo tehnologijo, tako kot če bi »začeli nositi nova očala«. »Glass so narejena za kratkoročno uporabo in ne za dolgotrajno strmenje v ekran, gledanje petkovih filmskih maratonov ali branje Vojne in miru,« so še dodali.

Okulist s Harvarda dr. Eli Peli, ki je deloval kot Googlov svetovalec pri izdelavi očal Glass, je pojasnil, da ljudje niso navajeni dolgo časa gledati navzgor, zato občutijo nelagodje. »Edini ljudje, ki so navajeni gledati navzgor, so električarji in slikarji. Večina nas gleda naravnost ali dol,« je pojasnil Peli. Pogled navzgor ponavadi traja samo trenutek. »Poskusite dalj časa stati na eni nogi. Zelo hitro boste občutili nelagodje, saj sta navajeni stati na dveh nogah. Če Google Glass uporabljate minuto, to pomeni, da počnete nekaj, kar niste navajeni početi 60-krat dlje kot ponavadi,« je dodal.

Nekaj uporabnikov se je pritožilo zaradi glavobolov, a je Peli bolečino pripisal mišicam v očeh. Bolečina naj bi trajala samo teden dni, potem se oči privadijo, je še dodal Peli.

Google je svoja očala prodajal samo en dan v aprilu po ceni 1500 dolarjev. Pred tem jih je prodal 8000 osebam, ki so jih preizkusili. Po poročanju BBC naj bi očala v prodajo v Veliko Britanijo prišla prihodnji mesec.