Pomembno vlogo je odigral vratar Henrik Lundqvist, ki je ubranil 40 strelov na gol, v napadu pa so se za New York izkazali Ryan McDonagh, Martin St. Louis in Rick Nash.

Montreal je pred zahtevno nalogo, saj bo moral v nadaljevanju serije igrati brez prvega vratarja Careyja Prica, ki se je poškodoval na prvi tekmi. Njegova zamenjava, Dustin Tokarski, je tokrat prvič branil v končnici in ob 30 strelih na vrata trikrat pobral plošček iz mreže. Edini zadetek za domače je dosegel Max Pacioretty.

"Mislim, da smo dobro igrali. Edini razlog, zakaj smo izgubili, je Lundqvist," je po tekmi povedal trener Montreala Michel Therrien: "Ukradel nam je tekmo."

Lundqvist je imel doslej težave v igri, sploh na gostovanjih v Montrealu. Tekme v vratih v Montrealu ni začel že dve leti, tokrat pa se je resnično izkazal. "Vedeli smo, da bo tekma težka in da nas bodo napadli z vsemi silami. A postavili smo se na okope in nismo dovolili presenečenja. Ko smo enkrat našli svoj ritem, nismo več popuščali," pa je po tekmi dejal Lundqvist, ki je z odličnimi obrambami rešil Rangerse.

"Bilo je zabavno, na tekmi je bilo prisotnega veliko adrenalina. Ko si otrok in odraščaš, si neizmerno želiš zaigrati v končnici. Dobil sem priložnost, a žal se v golu nisem izkazal," pa je po tekmi dejal vratar Montreala Tokarski.