Že včeraj sta se v zbiranje pomoči vključila košarkarja Radoslav Nesterović in Goran Dragić, ki bosta v torek med 11. in 12. uro tudi osebno prisotna na mestu zbiranja sredstev ob pastoralno kulturnem centru pri pravoslavni cerkvi v Ljubljani.

Prizadetim v Srbiji in BiH množično z zbiranjem sredstev pomagajo tudi druge organizacije, poleg Karitasa in Rdečega križa med drugimi tudi Adra Slovenija ter Srbski kulturni center Danilo Kiš, dobrodelne pobude pa organizirajo še nekatera društva in posamezniki.

Nesteroviću in Dragiću se je pridružil tudi stanovski kolega Jaka Blažić, ki igra za beograjsko Crveno Zvezdo. »Srbija je v veliki krizi zaradi poplav. Pomagate lahko tudi v Sloveniji prek lokalnih Rdečih križev in donacij,« je prek videa, ki ga je objavil na spletni strani YouTube pozval slovenski reprezentant.

Z izjemno gesto se je sicer izkazal tudi Novak Đoković. Srbski teniški as je v nedeljo v finalu mastersa v Rimu s 4:6, 6:3, 6:3 premagal Rafaela Nadala, ob tem pa v svoj žep pospravil tudi 500 tisoč evrov, ki pa jih bo v celotni namenil prizadetim v poplavah v Srbiji in Bosni in Hercegovini. »Moje srce je z mojim narodom. To so zelo težki časi za mojo državo in sonarodnjake. Smo narod, ki je v zadnjih 20 letih zelo trpel. Hvala vsem prostovoljcem, ki so bili složni in širokosrčni,« je za B92 dejal Đoković.