Za Chicago so zadeli Brandon Saad (15.), ki je dodal še podajo, Duncan Keith, ki je v 32. minuti zadel s pravo bombo od daleč, in Jonathan Toews (57.), za Los Angeles pa je bil uspešen Tyler Toffoli (25.).

Kljub temu, da so njegovi soigralci trikrat zadeli v polno, pa je bil eno glavnih orožij Chicaga tokrat vratar Corey Crawford. Ustavil je 25 strelov Kalifornijcev, čeprav so bili nekateri od teh zelo nevarni. Samozavest mu narašča.

»Vedno sem bil samozavesten. Biti pripravljen je osnova in s tem lahko pridem na najvišjo raven vsakokrat, ko zadrsam na led,« pravi Crawford, ki igra v izjemni formi, na zadnjih treh tekmah je v mrežo spustil zgolj en plošček. V končnici je obranil 93,3 odstotka vseh strelov. »Corey je vedno dober, nikoli se ne prepusti ali vznesenosti ali malodušju, saj se zaveda, da vsaki tekmi sledi nova. Nocoj je res opravil odlično delo,« ga je pohvalil Saad.

Kralji so bili tokrat večinoma nemočni proti vratarju Chicaga, a če bodo soigralci upoštevali Kopitarjeva opažanja, se to lahko spremeni že na drugi tekmi, ki bo na sporedu v sredo. »Menim, da lahko več naredimo pred samim golom in otežimo delo vratarju. Sprožili smo namreč kar nekaj dobrih strelov, a nikogar ni bilo pred Crawfordom, tako da je lahko videl vsak plošček, ki je poletel proti njemu,« je povedal Kopitar.

Njegov soigralec Mike Richards pa je dodal: »Imeli smo priložnost za zmago. Ampak smo se ustrelili v stopalo z napakami, ki so pripeljale do njihovih zadetkov. Chicago je ekipa, ki pač kaznuje take napake.«