Hokejisti iz ZDA so se začasno povzpeli na drugo mesto v skupini, potem ko so premagali bronaste z olimpijskih iger Fince s 3:1. Uvodni zadetek je na nenavaden način, ko se je plošček odbil od stekla nad ogrado nazaj pred gol, dosegel Brock Nelson že v prvi minuti, v 47. je prednost povišal Tyler Johnson, Tuukka Mäntylä pa je pred koncem poskrbel za kanček upanja za Finsko. Toda Johnson je zadel še na nebranjena vrata ter potrdil ameriško zmago.

V dvoboju med Švedsko in Kanado je šlo le za prestiž in prvo mesto v skupini, saj sta obe ekipi že v četrtfinalu. Branilci naslova Švedi so hitro povedli z 2:0 z zadetkoma Joakima Lindströma in Linusa Klasena. Toda Brayden Schenn in Kevin Bieksa sta še v drugi tretjini poskrbela za izenačenje, v podaljšku pa je Ryan Ellis dosegel zmagoviti zadetek.

Rusi, edina neporažena ekipa na tekmovanju, so v večerni tekmi potrebovali dve tretjini, da so strli odpor Nemcev, nazadnje pa so Rusi niz zmag podaljšali na šest, saj so v zadnjih 17 minutah dosegli tri gole.

Tudi Čehi so se morali za uspeh potruditi, saj so bili Norvežani trd tekmec. Čehi so zmagali z nogometnim izidom 1:0, edini gol je že v prvi minuti dosegel Vladimir Sobotka, nesrečnik pri Norvežanih pa je bil Ken Andre Olimb, ki je v 29. minuti zapravil kazenskih strel.

V ponedeljek bodo na sporedu tekme Danska - Francija in Italija - Švedska v skupini A ter Kazahstan - Finska in Latvija - Belorusija v skupini B.