Kako ste doživeli izbirne tekme, v katerih ste si še drugo sezono zapored zagotovili nastop v dveh čolnih?

Izjemen telesni in psihični napor. Zlasti psihična plat je bila zelo zahtevna. Posebej se je bilo treba pripraviti na Tacen, kjer so bile vse štiri izbirne tekme. Tukaj sem veliko treniral že pred odhodom na svetovno prvenstvo za mlajše člane v Avstriji. Zadovoljen sem s tistim, kar sem pokazal na izbirnih tekmah, potem ko se je bilo treba potrjevati do zadnje vožnje. Vesel sem, ker sem naredil korak naprej v primerjavi z lansko sezono. Približal sem se Savšku in Berčiču, ki sta po mojem mnenju med petimi najboljšimi kanuisti na svetu.

Če so bile kvalifikacije v kanuju enosedu stresne, so bile v dvosedu rutina.

S Taljatom se še malo loviva, saj se še nisva najbolje ujela z novim čolnom. Za konec sva v Tacnu pokazala dve super vožnji, s katerima bi bila visoko tudi na tekmah svetovnega pokala. Ker je za naju najpomembnejša tekma sezone svetovno prvenstvo šele septembra v ZDA, imava dovolj časa, da bo forma takšna, kot mora biti.

Lani sta s Taljatom veliko trenirala vsak v svojem čolnu in malo skupaj v dvosedu. Kako je letos?

Letos imam veliko več skupnih treningov kot lani. Za popolno prilagojenost na čoln in najino usklajenost se bova znojila še nekaj časa. To je edini način, da bova pokazala najboljše vožnje na evropskem in svetovnem prvenstvu ter tekmah svetovnega pokala.

Lani ste bili zaradi dvojnega programa ob koncu sezone že utrujeni in vam je zmanjkovalo energije. Kakšen bo letošnji program?

O tem se še nismo pogovarjali. Verjetno bom izpustil eno tekmo svetovnega pokala, da bom pripravljen in spočit pričakal svetovno prvenstvo. Sezona se je začela aprila v Avstraliji, končala se bo septembra v ZDA. Vmes bo treba pravilno izbirati tekme, trening in počitek.

Ali ste se letošnje sezone lotili drugače kot minulih?

Letos ne bom tekmoval v spustu. Že zgodaj sem moral biti v formi zaradi svetovnega prvenstva za mlajše člane v Avstraliji. Nato je bil poudarek na kanuju enosedu, če sem se želel uvrstiti v reprezentanco. Sezono sem odprl z odliko, srebrno kolajno v Avstraliji. Upam, da bo šlo tako naprej.

Ali imate ob obilici tekmovalnih obveznosti sploh še kaj časa za druge stvari v življenju?

Bolj malo. Ves svoj čas posvečam samo kajaku. Na srečo lahko študiram na daljavo, zato potrebujem le priključek za internet in s katerega koli dela sveta lahko opravljam svoje šolske obveznosti.