»Zmaga je našemu podjetju dala potrditev, da delamo na pravi način. Omogočila pa nam je tudi večjo medijsko izpostavljenost in prepoznavnost. Starejši podjetniki in menedžerji te začnejo gledati bolj resno. Lahko sem tudi javno povedala svoje mnenje, mladim bodočim podjetnikom predala svoje znanje in mogoče vsaj nekoga od njih navdihnila za podjetniško pot,« pravi Kristina Kočet, direktorica in solastnica podjetja Tiko Pro ter zmagovalka izbora Mladi podjetnik 2013.

Zavod mladi podjetnik do konca maja vabi k prijavi na tokrat še nekoliko nadgrajen izbor Mladi podjetnik 2014. Ta zapolnjuje praznino izborov ekip in mladih podjetij, ki sicer v Sloveniji v ospredje postavljajo visokotehnološka podjetja in njihove rešitve. Prijave zbirajo še vse do 31. maja, medtem ko bodo najboljše razglasili 19. junija.

Na prvem izboru Mladi podjetnik je bil za najboljšega prepoznan Admir Latić iz podjetja Endom, leta 2012 pa je šel naziv podjetnik leta v Ličila.si, ki ga vodita Gregor Koprivnik in Maja Švener. »Pomembno je, da podjetnik deluje v etični panogi, je bolj ali manj samorasel podjetnik, torej je uspel sam, in deluje v panogi, ki je bodočim mladim podjetnikom zanimiva in realno dosegljiva. Hkrati si želimo, da zmagovalec kot uspešen mladi podjetnik služi kot zgled,« med drugim pojasnjuje Borut Borštnik, direktor Zavoda mladi podjetnik.

Zmagovalec bo tudi letos prejel za več kot 10.000 evrov različnih nagrad, ki so jih prispevali partnerji Zavoda mladi podjetnik, kot so na primer letna šolnina na e-šolo direktnega marketinga, izobraževanje v programih Hekovnika in podjetniški vikend v Londonu, za katerega je poskrbelo podjetje DEWESoft, sicer zlata gazela 2012, ob tem pa še več ur podjetniškega svetovanja in svetovanja na področju spletnega oglaševanja svetovanja, trimesečni brezplačni najem MP coworkinga v MP-pisarni ali eno leto najema virtualne pisarne, računovodstvo podporo ter vrsto mobilnih aplikacij in druge opreme za mlada podjetja.

Mladi podjetnik ali podjetnica se lahko prijavi na tekmovanje sam(a), lahko pa jo/ga k sodelovanju povabijo njeni/njegovi znanci, organizator ali člani komisije. Prijavijo se lahko tudi tisti, ki so že sodelovali na tekmovanju MP leta 2011, 2012 in 2013, razen zmagovalcev.