In res je kljub slabi napovedi organizatorjem na roke šlo tudi vreme. V teniškem centru Marine Portorož se je tako v sobotnih jutranjih urah kljub začetni oblačnosti zbralo lepo število ljubiteljev tenisa in nekaj njihovih navijačev.

V sodelovanju s TK Val Portorož

»Glede na to, da se je Dnevnik že večkrat izkazal kot odličen organizator različnih športnih dogodkov, smo letos sprejeli izziv in se lotili ponovno vedno bolj popularnega športa, tenisa, in na igriščih Marine Portorož organizirali 1. Dnevnikov teniški turnir dvojic. Teniški klub Val je poskrbel za organizacijo dogodka, Dnevnik pa za nagrade in širšo medijsko podporo projektu,« je projekt predstavil Miha Vrbinc z Dnevnika, pomočnik direktorice trženja.

Zbrane je uvodoma pozdravil eden od ustanoviteljev TK Val Portorož Tomo Šeme in opravičil direktorja kluba Slavka Rasbergerja, ki se zaradi okrevanja po bolezni ni mogel udeležiti dogodka in opraviti funkcije direktorja turnirja, ki mu je bila dodeljena.

Šeme je vsem udeležencem turnirja še enkrat pojasnil pravila igre in predstavil sodnico Nino Spremo, ki je spremljala finalni del turnirja. Vsem udeležencem turnirja je zaželel uspešno igro in nepozaben dan.

Pravila malo drugače

Skupna starost para, ki se je prijavil na turnir, je bila najmanj 88 let oziroma 83 let, če je v paru igrala ženska. Tekmovalni pari so ostajali ves čas turnirja isti. Poraženci iz prvega kola pa so igro nadaljevali v tako imenovanem tolažilnem turnirju. Ljubitelji teniške igre na tem turnirju niso smeli biti aktivni ali nekdanji profesionalni igralci tenisa. Tudi štetje je bilo določeno, do finala se je igralo set na šest dobljenih gemov, s podaljšano igro pri rezultatu 6:6. Finale se je igral na devet dobljenih gemov, s podaljšano igro pri 8:8. Enaka pravila so veljala za tolažilni turnir.

Nagrade za udeležence, ne le za zmagovalce

Miha Vrbinc je pozdravil tudi sponzorje, ki so prispevali, da je bil dogodek še zanimivejši. Sponzorji dogodka so bili: Zepter Slovenija, d. o. o., Panana, d. o. o., Kobilarna Lipica, Kompas, d. d., Hoteli Bernardin Portorož in ŠRC Marina. Za kape in majice, ki so jih udeleženci prejeli v vrečke ob prijavi, pa je poskrbelo podjetje Promarkt, d. o. o. Na samem dogodku se je Zepter Slovenija predstavil z dvema blagovnima znamkama, napravo za svetlobno terapijo Bioptron in novo energijsko pijačo Go & Fun, ki je na začetku turnirja vsem tekmovalcem dala še dodaten zagon za igro z rumeno žogico. Za ljubitelje hitrih motorjev je bila na dogodku prava paša za oči replika motorja motoGP, ki ga vozi Alvaro Bautista, ambasador blagovne znamke Go & Fun. Podjetje Panna, d. o. o., ki bo junija praznovalo častitljivih dvajset let obstoja na trgu (mimogrede, ime Panna po indijski terminologiji pomeni zanesljiv, vztrajen), je v nagradni sklad za žrebanje prispevalo multifunkcijsko napravo Xerox.

Ponovno na mednarodni teniški zemljevid

Športnorekreacijski center Marina Portorož zajema 20 teniških igrišč, od tega sedem peščenih in trinajst na umetni masi. Vodja športnega centra ŠRC Marina Valter Gjörek spremlja dogodke in usodo teh igrišč že skoraj trideset let. V pogovoru z njim čutiš, da živi za ta center in verjame, da bo kljub nekajletnemu predahu z zagnanostjo vseh vpletenih in s pozitivno energijo ponovno postavljen na mednarodni teniški zemljevid. »S poslovnega vidika je današnji turnir zelo lepa stvar. Pomembno je, da se ljudje družijo in spoznavajo. Zaradi recesije se zadnja leta pozna upad igralcev tudi na teniških igriščih. Zlata leta tenisa so bila seveda osemdeseta, v zadnjih dveh letih pa se priljubljenost tega športa ponovno dviguje, kar opažamo tudi na igriščih. Z novim najemnikom in novoustanovljenim klubom TK Val Portorož imamo veliko drznih, a realnih načrtov. Počasi se nam že uresničujejo. Prejšnji mesec smo gostili Davis Cup Slovenija Izrael, v juliju se nam ponovno obeta večji dogodek.«

V Portorožu se tenis igra vse leto

»Trenutno v ŠRC Marina dobro sodelujemo s teniško šolo Hannes Zischka iz Gradca, ki je letos z nami že 22. leto, k nam prihajajo tudi iz PTR Italia, Luciano Botti. Dolga leta je k nam na pomladanske priprave hodil mednarodno priznani trener Boris Breskvar, ki je imel pod svojim okriljem med drugimi tudi Borisa Beckerja in Steffi Graf, zdaj v velikonočnem času vsako leto prihaja njegov sin z akademijo. Aprila gostimo predvsem tuje ljubitelje teniške igre, največ je Avstrijcev in Nemcev,« je še pojasnil Gjörek, ki rad pokaže fotografije večine največjih igralcev tenisa, ki krasijo lokal v teniškem centru, še posebno pa je ponosen na nagrado ATF za najbolje organiziran dogodek v FED Cupu leta 2004. »Za ta dogodek smo takrat živeli prav vsi in verjamem, da ga lahko še vedno ponovimo, le ekipa in energija morata biti pravi,« še zaključi.