Srbski teniški zvezdnik je v italijanski prestolnici slavil tretjič po letih 2008 in 2011, v finalu pa je zadal Nadalu, ki je v Rimu slavil sedemkrat, tretji poraz na tem tekmovanju. Đoković je za zmago potreboval slabi dve uri in pol, v Rimu pa je dobil tretji turnir v sezoni po Miamiju in Indian Wellsu. Skupno je današnja zmaga že 19. uspeh na tekmovanjih serije masters ter njegova 44. lovorika v karieri.

Kljub dobremu začetku Nadal ni imel možnosti za obrambo lanskega naslova. Srbski tekmec je igral vse bolje, v tretjem nizu začel z odvzemom servisa, po izenačenju na 3:3 pa je takoj spet povedel in vodstvo kmalu spremenil tudi v zmago na turnirju, ki je že pomemben pokazatelj forme pred drugim grand slamom sezone v Parizu.

Đoković bo po zmagi na novi lestvici ATP zmanjšal zaostanek za vodilnim Nadalom, po finančni plati pa mu je zmaga prinesla 549.000 evrov.

Hercogova zmagovito začela turnir v Nürnbergu

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je odlično začela nastope na zadnjem pripravljalnem turnirju pred drugim letošnjim grand slamom v Parizu. Na turnirju v Nürnbergu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev je v prvem krogu premagala tretjo nosilko in trenutno 31. igralko na svetu Čehinjo Klaro Koukalovo z 1:6, 6:2 in 6:1.

Mariborčanka, ta teden 59. igralka na lestvici WTA, se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja med Izraelko Shahar Peer in Italijanko Karin Knapp.

V kvalifikacijah tega turnirja se je preizkusila tudi Dalila Jakupovič, vendar je morala v drugem krogu priznati premoč Bolgarki Dii Eftimovi, ki je zmagala s 6:1, 6:0.