Tekmeci v elitnem motociklističnem razredu se lahko sprašujejo, kaj jim sploh še ostane. Vedeli so, da je Marquez močan, da ima možnost zmagati na vseh dirkah sezone, čeprav se to ni zdelo prav verjetno. Do dirke v Franciji, kjer je mladi španski zvezdnik pokazal, da ga prav nič ne more vreči iz tira in da se lahko vrne tudi iz navidez izgubljenega položaja.

Prav takšen položaj je bil po nekaj krogih današnje dirke. Marquez, ki si je v soboto še petič v sezoni zagotovil "pole position," se je namreč znašel na mestih, kjer ga zadnje čase navijači vidijo zelo redko. Po napaki je bil šele deseti in začel lov na tekmece. Uspešno, saj je bil iz kroga v krog bližje tedaj vodilnemu veteranu Rossiju, v 16. pa ga je tudi prehitel, ko se je Italijan nekoliko uštel pri zaviranju. Do cilja nato ni bilo več dvomov, Marquez je bil razred zase, Rossi je zaostal poldrugo sekundo, tretji je bil Bautista. Pod odrom za zmagovalce so ostali še trije Španci, Pol Espargaro, Marquezov moštveni sotekmovalec Dani Pedrosa in Rossijev sotekmovalec Jorge Lorenzo.

"Po prvem krogu sem res garal. Izhodišče ni bilo najboljše, a sem se dobro vrnil in sledilo je nekaj dobrih prehitevanj. Res sem užival, tudi ko sem prišel mimo Rossija, s katerim sem imel večkrat že bolj zahtevne dvoboje. Seveda sem z razpletom dirke zadovoljen," je po zmagi, do katere je prišel z nekoliko več dela kot običajno, razmišljal nasmejani Marquez.

Rossi se je sprijaznil tudi z drugim mestom: "Na začetku sem vedel, da lahko vozim hitreje kot Stefan Bradl in Andrea Dovizioso. Nisem imel slabega ritma, toda ko me je Marquez ujel, sem hotel pospešiti, naredil pa sem napako. Škoda, Marc je ta boj dobil prehitro," je dejal italijanski veteran in se pošalil: "Mislil sem, da bo nato počakal, da se bova še enkrat udarila, pa ni bil za to." Rossi se je desetič uvrstil na stopničke v Le Mansu, skupno pa je bilo današnje drugo mesto njegova jubilejna 150. uvrstitev na zmagovalni oder v karieri v najmočnejšem razredu motoGP.

Po petih dirkah je na vrhu skupnega seštevka Marquez s popolnim izkupičkom 125 točk, Pedrosa na drugem mestu jih ima 83, Rossi na tretjem pa 81. Nekoliko večji zaostanek imata Dovizioso (53) in Lorenzo (45).

Finec Mika Kallio je zmagal v razredu moto2, kjer sta se na stopničke povzpela še Italijan Simone Corsi in Španec Esteve Rabat, skupno pa je na prvem mestu slednji, ki ima po petih dirkah 99 točk. Kallio se mu je približal na le sedem točk zaostanka, tretji Španec Maverick Vinales jih ima 62.

V tesnem razpletu najšibkejšega razreda moto3 je bil na koncu najhitrejši Avstralec Jack Miller, a le devet stotink pred Špancem Alexom Rinsom. Tretji je bil še en Španec Isaac Vinales. Današnji zmagovalec Miller tudi vodi v SP, ima 104 točke, drugi je Italijan Romano Fenati s 74, tretji pa Španec Efren Vazquez z 72.

Sezona SP se bo nadaljevala 1. junija z dirko v Mugellu.