PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Parma - Livorno
1

Parma je še v boju za evropsko ligo, za Torinom pa zaostaja le točko. Ker Torino v tem zadnjem krogu prvenstva gostuje pri Fiorentini, so kar solidne možnosti, da ne bo zmagal, zato bodo pri Parmi gotovo odločno krenili po zmago proti zadnjemu in že dolgo odpisanemu Livornu ter se nadejali dobrih vesti iz Firenc.

Nogomet - Španija - 1.liga

Osasuna - Betis
1

Boj za obstanek v prvi ligi je za Betis že dolgo izgubljen, Osasuna pa danes nujno potrebuje zmago, da se še lahko obdrži med elito. Gostje bodo verjetno z mislimi že pri poletnem premoru in bledi prihodnosti v drugi ligi, kar bodo motivirani domači znali izkoristiti in priti do zmage.

Nogomet - Avstrija - Pokal

Salzburg - St.Poelten
1

Salzburg je nesporni vladar avstrijskih nogometnih zelenic, saj se je sprehodil do naslova prvaka, odlično pa je igral tudi v Evropi. Gre za veliko razliko v kvaliteti današnjih tekmecev, zato bi morali rdeči biki ob vsaj približno resnem pristopu tekmeca nadigrati in priti do še ene lovorike.

Nogomet - Portugalska – Pokal

Benfica - Rio Ave
1

Benfica si bo po izgubljenem finalu evropske lige celila rane v finalu portugalskega pokala, kjer so nogometaši iz Lizbone veliki favoriti, da naslovu prvaka dodajo še pokal in osvojijo dvojno domačo krono. V tej sezoni sta se moštvi pomerili že trikrat in vselej je Benfica slavila z več kot golom prednosti, tudi pred dvema tednoma v finalu ligaškega pokala, ko je bilo 2:0.

Košarka - Mednarodni – Evroliga

Real Madrid - Maccabi Tel Aviv
1

Real je bil večino sezone na višji ravni od vseh ostalih evropskih moštev in bi si povsem zaslužil lovoriko v evroligi. V polfinalu je njegovo moč občutila Barcelona, ki je klonila s kar 62:100, sedaj pa so skoraj brez možnosti za uspeh Izraelci, ki jih ni nihče pričakoval v finalu. Maccabi je bil večino tekme slabši od CSKA, a so Rusi nepričakovano povsem popustili v zaključku tekme in zapravili zmago ter osrečili Izraelce. Real bi moral imeti danes res slab dan, da ne bi dokaj zlahka prišel do zmage in lovorike.