Rusi so svoje sosede Latvijce, ki so bili do danes na lestvici drugi, zlahka odpravili. Premoč so imeli v strelih (43:15), pa tudi v golih. Povedli so sicer Latvijci, toda gol Miksa Indrasisa je le razjezil tekmece, ki so že v prvi tretjini zadeli trikrat, končni izid pa je že v 28. minuti postavil Sergej Kalinin.

Francija in Norveška sta tekmo končali šele po izvajanju kazenskih strelov, potem ko so Norvežani povedli z 2:0, a so morali nazadnje oni loviti zaostanek. Izenačili so v zadnji tretjini, podaljšek ni prinesel odločitve, pri kazenskih strelih pa so bili bolj zbrani Francozi in Stephane da Costa je svoji ekipi zagotovil dve točki.

Čehi so zapravili zmago na tekmi z Dansko. Še v 55. minuti je bilo 3:1 za Češko, nato pa je najprej znižal Jesper Jensen, nato pa ob igri brez vratarja v zadnji minuti izenačil Patrik Bjorkstrand. V podaljšku golov ni bilo, pri kazenskih strelih je bil mož odločitve Mikkel Boedker. Manj težav so imeli Belorusi, ki so za tretjo zmago na domačem SP premagali Nemčijo s 5:2.

Nemci pa so si kljub porazu zagotovili obstanek tudi v letu 2015. V nižjo divizijo I se seli Kazahstan, ki je v večerni tekmi izgubil s Švico z 2:6 in krog pred koncem nima več možnosti, da bi še splezal z zadnjega mesta v skupini B. V skupni A pa je Slovaška zanesljivo premagala Italijo s 4:1, v tej skupini bosta o zadnjem mestu odločali Italija in Danska, slednja je v boljšem položaju, saj ima dve točki več in tekmo manj kot Italija.