Tako Švedska kot Kanada sta si že dva kroga pred koncem predtekmovanja zagotovili napredovanje v četrtfinale, saj imata na prvih mestih skupine A že sedem oziroma šest točk naskoka pred tekmeci.

Kanadčani niso imeli nobenih težav z Italijo in so si visoko zmago zagotovili že do polovice tekme. Manj prepričljivi so bili njihovi severnoameriški sosedje, saj je ekipa ZDA dvakrat lovila zaostanek za tekmeci, v tretji tretjini pa je le kazalo na uspeh, saj so Američani vodili do 53. minute. Toda gol Romana Starčenka je prinesel podaljšek, v tem pa so bili Američani po zmagovitem zadetku Setha Jonesa le boljši.

V obračunu lanskih srebrnih Švicarjev ter Fincev, nobena od ekip ni najbolje začela letošnjega prvenstva, je vse do zadnjega dela bolje kazalo Fincem, po golih Tommija Kivista in Ollija Jokinena so vodili z 2:0. Toda Reto Suri in Roman Josi sta Švici priigrala vsaj točko, po kar petih serijah kazenskih strelov brez gola pa je za Finsko nazadnje zadel Iiro Pakarinen.

Slovaki so ostali blizu dna skupine A, potem ko so danes ostali praznih rok v boju s Švedsko. Skandinavci so bili v prvi polovici boljši tekmec, a je kanček upanja za Slovake z znižanjem na 1:2 prižgal Martin Marincin. Že v začetku zadnje tretjine pa je Magnus Nygren zadel za 3:1 in to je bil tudi končni izid tekme.

V soboto bo spored na SP spet bolj zgoščen, na sporedu pa bo šest tekem. V skupini A bosta dan začeli Francija in Norveška, popoldne bo tekma Danska - Češka, zvečer pa še dvoboj Slovaška - Italija. V drugi skupini pa bo prva igrala še neporažena Rusija, njen tekmec bo Latvija, sledili pa bosta še tekmi med Belorusijo in Nemčijo ter Švico in Kazahstanom.