Potem ko so zaradi nesproščenih Makedoncev dobili prvi niz, so Slovenci zašli v krizo in gladko izgubili naslednja dva. Slovenci so sicer v prvem nizu takoj začeli izvajati pritisk, prišli do treh točk prednosti (3:0, 7:4), a je najboljši makedonski igralec, korektor Nikola Gjorgiev, dokazal, da se njegova ekipa ne bo predala. Poskrbel je za izenačenje na 7:7, nato pa so Makedonci po vodili z 12:10. Serija odličnih servisov Alena Pajenka je v prednost vrnila Slovenijo, Klemen Čebulj je bil v prvem nizu najbolj opazen (sedem točk) in zagotovil vodstvo 23:16, ki ga Slovenija ni mogla več zapraviti.

Težave pri sprejemu po servisih Gjorgijeva so na začetku tretjega niza povzročile zaostanek s 3:6 in drugi tehnični odmor. A ta ni pomagal, kajti tekmeci so že vodili z 19:13 in nato dobili tudi drugo točko. Začetek četrtega je poskrbel za upanje: spet se je prebudil Čebulj, Gasparini pa je poskušal z bombami dvigniti soigralce. Premiki v igri so se pokazali tudi pri rezultatu, prednost je naraščala, ob drugem tehničnem odmoru so Slovenci vodili že s 16:8 in po visokem vodstvu je bilo le še vprašanje, s kakšno razliko bodo niz Slovenci dobili in izenačili na 2:2. Kdo bo tekmo dobil, je odločil »tie break«, v katerem so Slovenci zablesteli v elementu, ki dotlej ni bil najboljši – v bloku. S tremi »blok točkami« so povedli s 6:3, po servisih Čebulja povedli tudi z 9:3 in dobitnik vsaj dveh točk je bil odločen.

»Najpomembneje je, da smo zmagali. V treh nizih je bila stvar videti tako, kot je morala, v dveh ne. V teh dveh nismo našli ritma, čeprav smo poskušali z menjavami, ki naj bi prinesle svežino in zalet. A ni uspelo. Od zunaj je bila naša igra najbrž videti zaspano, a zadovoljen sem, ker v trenutkih krize ni bilo panike, zaradi katere bi delali neumnosti,« je dejal selektor Luka Slabe. Po točkah najboljši Slovenec Klemen Čebulj (21) je dodal: »Makedonci so začeli nesproščeno, kar smo izkoristili, ko pa so se sprostili, so se začele težave. Padli smo v krizo, ki se ne bi smela zgoditi, proti boljšim ekipam pa bi bila zagotovo usodna.«