Celjski rokometaši so opravili še zadnje dejanje v domači dvorani Zlatorog. Pomerili so se s tretjeuvrščenim Mariborom, ki je v prejšnjem krogu v gosteh že ugnal do takrat vodilno Velenje. Ta zmaga sicer ni spremenila skoraj ničesar, saj se vijolični ne morejo več zavihteti na drugo mesto, odločitev o prvaku pa bo prav tako padla v zadnjem krogu v Velenju, ki bo imelo prednost domačega igrišča. Tekma med Gorenjem in Celjem bo v petek ob 19.30.

Pred tekmo se je domači klub simbolično poslovil od igralcev, ki gotovo zapuščajo celjske vrste. To so Gašper Marguč, Nikola Ranevski, Žiga Mlakar, Sebastian Skube, Mate Lekai, Borut Mačkovšek in Uroš Bundalo. Poleg slovesa od teh igralcev je celjski klub v čast navijačem dvignil pod strop dvorane dres z njihovim imenom, prav tako pa so prvič predstavili novo maskoto kluba.

Celjani so takoj po prvem sodniškem žvižgu prevzeli pobudo in si v uvodnih desetih minutah kljub temu, da so dvakrat imeli igralca manj, priigrali tri zadetke prednosti. Pred polovico prvega dela so prišli že do petih golov zaloge, razlika pa je še nekoliko narasla.

V začetku drugega polčasa so domači ohranjali prednost iz prvega dela, po desetih minutah igre pa so prišli do takrat najvišje razlike na tekmi, ko je danes razpoloženi Uroš Bundalo zadel za +8 (27:19). Zmagovalec je bil znan, vendar sta obe ekipi z zadetkom kaznovali vsako napako, o čemer priča tudi končni rezultat.

Najučinkovitejša strelca sta bila Bundalo in Marguč, oba sta zadela devetkrat, na drugi strani je Miha Zarebec dosegel osem golov.