Mladi se na natečaj lahko prijavijo do 31. maja, izbor bo potekal večstopenjsko. Tiste, ki se bodo uvrstili v drugi krog, čaka zaposlitveni intervju, ki je priložnost, da se kandidat pokaže v pravi luči in opozori na to, kaj bo podjetje pridobilo s tem, ko bo v svojo delovno sredino sprejelo prav njega.

Izbranemu, ki bo znan 20. junija, bodo zagotovili poletno prakso v Henklu. Julija bo namreč opravljal naloge asistenta direktorja marketinga. Mladi iskalci prve zaposlitve lahko na natečaju sodelujejo tako, da na spletni strani www.waytowork.com naložijo video, v katerem predstavijo svoje talente. Torej jim ni treba pošiljati CV in motivacijskega pisma.

»Zmanjševanje števila delovnih mest zaradi gospodarske krize je najbolj vplivalo ravno na mlade iskalce zaposlitve. V Adeccu smo prevzeli pobudo in ponudili roko mladim, ki iščejo delo. Z njimi smo pri njihovih prvih korakih v svet dela – s študentskim servisom in tudi s prvimi zaposlitvami. Uvedli smo brezplačno individualno svetovanje za iskalce prve zaposlitve, organiziramo zaposlitvene delavnice, pripravili pa smo tudi prav posebno stran z nasveti. Tokrat poleg nasvetov ponujamo še priložnost za praktične izkušnje v sodelovanju s podjetjem Henkel, ki dokazuje, da priložnosti za mlade so, vendar pa morajo biti aktivni in jih poiskati,« je pojasnil Miro Smrekar, direktor Adecca Slovenija.

»Konstantno delamo na tem, da mlade vključujemo v naše podjetje. Tako na primer že sedem let poteka projekt Henkel Innovation Challenge in v tem času je v natečaju sodelovalo 30.000 študentov z vsega sveta. Henkel tako spoznava izjemne mednarodne študente, hkrati pa se predstavi kot potencialni delodajalec. Ta natečaj je osredotočen na mlade talente in inovacije, saj brez njih ni prihodnosti in napredka. Tudi mi želimo mlade spodbuditi, da si bodo drznili, pokazali svoje ideje in se vključili v svet dela,« pravi Blanka Žerjav, vodja HR, Henkel Adria regije.

»Priložnosti dajemo tudi mladim, ki še nimajo izkušenj – s študijskimi praksami, natečajem Henkel Innovation Challenge in prvimi zaposlitvami. Pri nas je zaposlenih kar nekaj mladih, prednost pri zaposlovanju pa imajo tisti, ki se na zaposlitvenem razgovoru najbolj izkažejo. Izbrani kandidat bo imel možnost sodelovati v Henklovem motiviranem timu. Začutil bo lahko utrip življenja in dela v uspešnem mednarodnem podjetju, v zanimivem svetu vodilnih globalnih znamk in vrhunskih tehnologij,« pojasnjuje Žerjavova, ki mladim polaga na srce, naj bodo aktivni, naj iščejo priložnosti in si nabirajo izkušnje že med študijem, bodisi s sodelovanjem v različnih projektih, študentskim delom, prostovoljnim delom… jpš