PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Hamburger SV - Greuther Furth
1

HSV je po turbulentni sezoni na koncu le ostal na 16. mestu in vendarle prišel do priložnosti, da se v dodatnih kvalifikacijah reši izpada v drugo ligo. Kljub številnim porazom v zadnjem obdobju so v Hamburgu prepričani, da bodo v dveh tekmah boljši od Greuther Furtha, ki je sicer zelo solidno odigral sezono med drugoligaši. Predvsem se pri HSV zavedajo, da si morajo na prvi tekmi doma priigrati vsaj gol prednosti, da bodo na povratnem srečanju imeli več manevrskega prostora, saj bi v primeru današnjega remija ali celo poraza potem v vroči atmosferi proti zelo motiviranemu tekmecu težko rešili svojo kožo.

Nogomet - Belgija - 1. Liga

Zulte Waregem - Anderlecht
0, 2

V Belgiji je boj za prvaka zelo napet, saj so se štiri moštva v igri za naslov, do konca pa sta samo še dva kroga. Zulte je v zadnjih tekmah kar precej popustil in po štirih tekmah brez zmage bolj ali manj izpadel iz boja za prvo mesto. Domači imajo še teoretične možnosti, da bi z dvema zmagama prišli zelo visoko, a bi potrbovali kar precej sreče z razpletom drugih tekem, zato se zdi, da so svojo priložnost zamudili, kar verjetno v slačilnici ni pustilo dobrih posledic. To bi znal izkoristiti vodilni Anderlecht, ki si deli prvo mesto z Bruggeom, zato bi glavni favoriti za  naslov danes potrebovali kar vse tri točke in po njih bodo odločno tudi prišli.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Polzela-Krka (Jagodnik 13.5 točk)
2 (= več)

Krka je na prvi tekmi polfinala že v prvem polčasu uspela streti odpor Hopsov in je bilo zato nadaljevanje tekme precej nezanimivo. Tokrat bo skoraj zagotovo drugače, saj se Hopsi ne bodo predali, ker je v primeru poraza sezone za njih konec in zato bodo dali vse od sebe, da vsaj namučijo državne prvake za skok v finale. V Polzeli se obeta vroče vzdušje in glasna podpora domačim, kar bi utegnilo tekmo spremeniti v napeto do konca. Domači verjetno res ne bodo zmagali, a mislim, da lahko nudijo dober odpor večino tekme, predvsem pa bodo računali na svojega najbolj izkušenega moža Gorana Jagodnika, ki je v letošnji sezoni dokazal, dana slovenskih tleh še vedno lahko igra odlično in je prav gotovo eden od najboljših posameznikov državnega prvenstva. Izkušeni košarkar bo verjetno vodilna sila domače zasedbe in bo verjetno zlahka uspel doseči preko 10 točk, najbrž tudi več kot 13.

Košarka - ZDA – NBA

Košarka - ZDA – NBA
1

Dvoboj med Clippersi in Oklahomo že od začetka diši po sedmi tekmi, saj gre za zelo kvalitetna in dokaj enakovredna tekmeca. Clipersi so imeli na peti tekmi v Oklahomi izjemno priložnost za »brejk«, a so uspeli v zadnjih 50 sekundah zapraviti prednost sedmih točk in si precej zmanjšali možnosti za skok v konferenčni finale. Kljub temu se ne bodo predali, saj so že večkrat pokazali, da se lahko kosajo z Oklahomo. Odlični strateg Doc Rivers ima na voljo kar nekaj izvrstnih košarkarjev, ki bi morali na domačem parketu priti do zmage, saj zasedba iz Los Angelesa deluje za odtenek bolj raznolika in popolnjena kot Oklahomina, kjer je vse na plečih zgolj dveh, sicer odličnih košarkarjev, ki pa bosta težko sama ekipo popeljala do finala.

Tenis - ATP – Rim

Ferrer D. - Gulbis E.
1

Španski specialist za pesek tudi v Rimu cilja vsaj na polfinale, težko pa ga bo na tej poti ustavil Gulbis, ki vendarle ni na enakem nivoju kot Ferrer in bi za uspeh potreboval svoj verjetno zelo dober dan in slabega nasprotnikovega. Tekmeca sta se pomerila že prejšnji teden v Madridu, kjer je z 2:0 slavil Ferrer in tudi danes bi mogel Španec v podobnem slogu odpraviti Latvijca.