Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je na svoji 100. tekmi v tej sezoni vpisal novo podajo, sicer že 17. točko v letošnji končnici, izbran pa je bil tudi za prvega zvezdnika tekme. Kopitar je s podajo pomagal pri prvem zadetku kraljev. V 25. minuti tekme je na 2:0 za goste povišal Trevor Lewis, vodstvo kraljev pa je nekaj več kot minuto kasneje znižal Kyle Palmieri za končni izid 1:2.

"Naredili smo tisto, kar se je od nas tudi pričakovalo, ter izvršili načrt, ki smo si ga zastavili pred tekmo. Mislim, da še vedno lahko igramo še boljši hokej. Takšnega, kot smo ga v tej sezoni že pokazali. Vemo, da bo sedma tekma najbolj zanimiva in seveda tudi najtežja in znova se bomo morali predstaviti v najlepši luči, če bomo želeli napredovati v konferenčni finale. Nič posebnega, naš načrt je pač takšen, da gre za tekmo, na kateri bomo skušali zmagati, nič drugega ni pomembnejšega v tem trenutku," je za uradno spletno stran Los Angeles Kings dejal Kopitar.

Po treh zaporednih porazih proti Anaheimu so se Kralji znašli pred tekmo, ki so jo v Staples Centru morali dobiti. Odločilna sedma tekma za uvrstitev v konferenčni finale bo na sporedu v noči na soboto po slovenskem času v Honda Centru v Anaheimu.

"Naše moštvo je ustvarjeno za igranje na takšnih tekmah. Naši prvi igralci nam kažejo pot in mi jim sledimo. Zelo se veselimo odločilne tekme. Nismo živčni," je za ameriške medije povedal Kopitarjev soigralec Drew Doughty, potem ko so kralji, zmagovalci prvenstva leta 2012, v letošnji končnici še drugič izsilili sedmo tekmo. Po zaostanku 0:3 v zmagah so v prvem krogu nadoknadili zaostanek in izločili San Jose Sharks.

Anaheim je po nizu treh zmag zapravil prvi zaključni plošček za napredovanjem v finale Zahoda, kamor so se že uvrstili branilci Stanleyjevega pokala iz Chicaga.

"Premagali smo jih trikrat zapored, očitno jih je bilo težko premagati še četrtič, čeprav sem prepričan, da nam ni veliko manjkalo. Skozi celotno tekmo so se kopičile majhne napake, ki jih bomo morali odpraviti ter biti znova uspešni pred našimi navijači," je po tekmi napovedal napadalec Anaheima Andrew Cogliano.

V vzhodni konferenci sta znana že oba finalista. Hokejisti Montreal Canadiens se bodo po zmagi s 3:1 v gosteh pri Boston Bruins na odločilni sedmi tekmi polfinala z izidom 4:3 v zmagah v finalu Vzhoda merili z ekipo New York Rangers, ki so v konferenčnem polfinalu izločili Pittsburgh Penguins z izidom 4:3 v zmagah.