Ta že tretje leto zapored ostaja najboljša letalska družba v Evropi. Lani je prejela še nagrado za najboljši catering v poslovnem razredu (Best Business Class Catering), ki jo podeljuje Skytrax World Airline Awards.

Za catering na 237 letalih Turkish Airlines od leta 2007 skrbi podjetje Turkish DO&CO, skupno podjetje avstrijskega priznanega podjetja za catering DO&CO, ki med drugim pokriva največje svetovne športne dogodke, in turške letalske družbe Turkish.

Ponudba obrokov na letih Turkish Airlines je zelo raznolika, sestavljena iz turške in mednarodne kuhinje, in poleg redne ponudbe vključuje še dodatnih enaindvajset posebnih obrokov. Meniji obrokov se menjajo tedensko, vsi obroki pa so seveda brezplačni.

Turkish DO&CO v Turčiji deluje na devetih lokacijah. Dnevno za pripravo cateringa za več kot 60 domačih in mednarodnih letalskih družb, 800 do 900 letal na dan, skrbi 2500 zaposlenih, delajo 24 ur, v treh izmenah in dnevno pripravijo 160.000 obrokov. Posebnosti njihovih obrokov so med drugim dnevno sveža ročno narezana zelenjava, ki jim jo dobavljajo lokalni pridelovalci, ročno pripravljene sladice in sveže stisnjen pomarančni sok, ki ga strežejo na letalih. Za pripravo sveže stisnjenega pomarančnega soka, ki ga postrežejo na letalih, porabijo kar 20 ton pomaranč na dan.

Posebnost njihove ponudbe so tudi »leteči kuharji« (angleško »flying chefs«), ki potnikom na letalu ponudijo okusne in sveže obroke. Kuhar je del kabinskega osebja na večini mednarodnih letov in letov, ki trajajo več kot dve uri. »Leteče kuharje« lahko srečate tudi na letih Turkish Airlines iz Ljubljane v Istanbul.