Uspešen je bil tudi New York. Rangers so prav tako z 2:1 slavili v gosteh, v Pittsburghu. Gostje so povedli z golom Briana Boyla v prvi tretjini, za gostitelje je v 25. minuti izenačil Jussi Jokinen, zmago pa je gostom le tri minute kasneje zagotovil Brad Richards.

Chicago v konferenčnem finalu čaka obračun z boljšim iz dvoboja med Los Angelesom Anžeta Kopitarja in Anaheimom, New York pa čaka na zmagovalca dvoboja med Montrealom in Bostonom. Kralji iz Los Angelesa, ki zaostajajo z 2:3 v zmagah, bodo gostili šesto tekmo v noči na četrtek po slovenskem času. Chicago in Los Angeles sta se v polfinalu lige srečala že lansko pomlad, ko je Chicago zmagal po petih tekmah in v finalu za svoj drugi naslov prvaka v treh letih ter skupno petega ugnal Boston Bruins.

"Zelo razburljiva tekma, v kateri sem imel priložnost, da sem jo odločil v podaljšku. Imel sem tudi precej sreče, saj se je plošček po odboju od ograde praktično ustavil pred golom in mi potem, ko sem pridrsal do njega, ni bilo težko premagati vratarja. Vesel sem, da sem del izjemne ekipe ter da sem imel znova priložnost, da sem odločil dvoboj," je dejal Kane. Najprej je plošček v napad poslal Brent Seabrook, po odboju od ograde je Ryan Suter, obrambni igralec Minnesote, uspel zadržati Petra Regina, ki ni mogel streljati na gol Ilije Brizgalova. Nato je Kane s četrtim golom v končnici odločil srečanje in utišal 19.396 navijačev tekmecev v dvorani.

"Niti na treningu se ni kaj takega primerilo. Plošček se je ustavil ravno tam, kjer je najbolj nevarno. Prvo priložnost smo uspeli zaustaviti, plošček pa je ostal na mestu in tekmecem ga je uspelo spraviti za moj hrbet. Sreča nocoj ni bila na naši strani," je zmajeval z glavo Rus Brizgalov, ki je zbral 25 obramb.

Tudi prvi gol je Minnesota dobila na nenavaden način. Kris Versteeg je zadel po minuti in 58 sekundah tekme, ko je plošček zadel obrambnega igralca domačih Claytona Stonerja in prek Brizgalove rame odletel v gol. Erik Haula je s topovskim strelom izenačil v tretji minuti druge tretjine. Vratar Chicaga Corey Crawford (34 obramb) v nadaljevanju ni več prejel zadetka.