V novi knjigi, kjer dva zdravnike, dr Jamie Koufman in dr Jordan Stern, in kuhar, francoski kulinarični mojster Marc Bauer, pojasnjujejo, kako dobro jesti in hkrati zmanjšajo refluks. 
Živila, ki preprečujejo želodčni refluks (vračanje želodčne kisline iz želodca v požiralnik) in zgago:

Ingver
Če ga jemljete v zmernih količinah, ingver je eden najboljših živil za boj proti zgagi. Že dolgo se uporablja kot zdravilo za prebavne težave.

Aloe vera
Aloe vera je znana kot naravna snov, ki uspešno zavira vračanje kisline iz želodca.

Solate
Paradižnik in česen v tem primeru niso zaželeni, prav tako sir in maščobni namazi.

Banane
Banane so odličen prigrizek, imajo pH 5,6 in jih lahko uživajo tudi tistimi, ki jih muči kislina iz želodca.

Melone
Melone ima pH 6,1 in dobro nadzorujejo zgago. Lubenice so tudi v skupini živil, ki preprečujejo vračanje kisline v požiralnik.

Ribe in morski sadeži 

Pečena, kuhana ali na žaru, ne pa tudi ribe ocvrte v olju. Rakovice so tudi dobra izbira.

Več zelenjave
Cvetača, beluši, grah in druge zelene zelenjava

Zelena
Zelena je skoraj brez kalorij. Obstaja velik delež vode in pomirja želodec.

Peteršilj
Tisoče let se že peteršilja uporablja za prebavne motnje. Z dobrim razlogom. 

 

 

 

Foto: www.flicker.com / toddalert