zeliscna_kuharija.jpg
Z zelišči in začimbami jedi dobijo povsem novo vrednost in bogat, zanimiv okus. Večinoma so lahko prebavljive, hitro pripravljene, poceni in celo zdravilne. Zanimive so ideje za juhe, omake, mesne jedi, priloge in sladice.

Naštejmo le nekaj jedi, za katere boste v knjigi našli recepte: žajbljeva juha, metin grah, sivkin sladoled, pečena buča z zelišči, oslič z zeliščno smetano, kutini bonboni, rezanci s slivami in zelišči, piščanec z vonjem po majaronu, buhtlji z meliso, čemaževe palačinke, zeliščno maslo, pomladna obara, … Slastno, kaj?

Za vsak letni čas je v knjigi okrog trideset receptov, prilagojenih trenutni ponudbi na zeliščni tržnici, lastnem zeliščnem vrtu ali travniku. Avtorica opozarja, naj poskrbimo, da bomo imeli za čas, ko svežih zelišč ni prav veliko na izbiro, v shrambi primerno zalogo – posušena, zamrznjena, shranjena v olju, soli …

Založba Kmečki glas; www.kmeckiglas.com