Že Maji, Egipčani, Rimljani in številna druga starodavna ljudstva so se soočala s sevanji, le razložiti si jih niso znali. Vedeli pa so, da jim škodujejo. V modernem času so sevanja predmet številnih raziskav in uspelo nam jih je razdeliti v tri skupine: zemeljska, kozmična in tehnična. Boštjan Klampfer iz Zavoda za zavestno življenje VelBi je pojasnil razlike. Prvi vir sevanja je posledica trenj podzemnih voda z materiali v tleh, podzemnimi jamami in geološkimi prelomnicami.

»Ta sevanja so najbolj škodljiva takrat, ko se dalj časa zadržujemo na istem mestu. Pogosto so to spalnice, pisarne, delovni kabineti… Po nekaj letih zadrževanja, odvisno seveda od genskega zapisa vsakega posameznika, lahko prihaja do težav in bolezni,« je pojasnil Klampfer, ki kot radiestezist opravlja meritve bivalnih, delovnih prostorov in parcel. Za drugo vrsto sevanja, to so kozmična sevanja, smo po njegovem ljudje v veliki meri krivi sami. Z vplivi v okolje nam je namreč uspelo močno uničiti moč zemeljskega magnetizma in posledično kozmična sevanja vse bolj agresivno vplivajo na nas. Do danes je raziskanih več oblik kozmičnega sevanja. Najbolj znane sevalne mreže so štiri: Hartmannova, Curryeva, Reinhardt-Schneiderjeva in Benkerjeva. Tehnična oziroma elektromagnetna sevanja pa so v celoti delo človeških rok. Pravimo jim tudi elektrosmog, za katerega so krivi mobilni telefoni, antene, ure in brezžične naprave.

_153934655.jpg

Nerazložljive zdravstvene težave

»Ker škodljiva sevanja niso opazna, jim veliko ljudi še vedno ne posveča veliko pozornosti, dokler se ne začnejo pojavljati nerazložljive zdravstvene težave,« je povedal sogovornik. Sevanja vplivajo z določenimi frekvencami, ki za naše telo niso ugodne, zato prihaja do sprememb frekvence celic in posledično do težav. Da bi se temu izognili, lahko sogovornik po opravljenih meritvah z inštrumenti svetuje, katera mesta niso primerna za daljše bivanje in kako se lahko zaščitimo oziroma izognemo nevarnosti. »Na osnovi meritev lahko premaknemo ležišča, delovna in učna mesta na ugodnejše pozicije in s tem povzročimo zmanjšanje težav, hitrejšo regeneracijo in okrevanje,« je poudaril.

_133495126.jpg

Glava sever – noge jug

Ker v povprečju skoraj polovico časa preživimo doma, od tega četrtino v postelji, je zagotovo najpomembnejši podatek, ali je naša postelja na pravem mestu. »Pravilna postavitev ležišča je najosnovnejša zaščita, saj večina bolezni izvira prav iz napačne lege postelje,« je povedal Klampfer in dodal nasvet, da je ležanje v smeri »glava sever – noge jug« idealno, saj silnice zemeljskega magnetnega polja tečejo v smeri sever–jug in tako se posledično telo najbolje regenerira. Prav tako je pomembno delovno okolje, kjer preživimo vse več časa. Neustrezna delovna mesta prinesejo po besedah sogovornika s seboj brezvoljnost, večji stres, glavobole, slabšo zbranost, več napak, slabše delovne rezultate in seveda tudi zdravstvene težave. Z analizo prostora hitro odkrijemo vzrok. Radiestezija se lahko uporablja tudi z namenom določanja najboljših lokacij za gradnjo nepremičnin in iskanje najprimernejših mest za gojenje rastlin in rejo živali, pomaga pa tudi pri odkrivanju naftnih vrelcev in vodnih izvirov.

_89468947.jpg

Sporočila rastlin in živali

Pred sevanji se lahko zaščitimo z različnimi nevtralizatorji, kot so magnetne prevleke, svinčene zavese, bakrene mreže, izklopna stikala… Pri iskanju ugodnih ali neugodnih mest nam lahko po besedah radiestezista pomagajo tudi rastline in živali. Kjer se zadržuje mačka, mesto ni ugodno za človeka, enako velja za mravlje, kače, ose in sršene. Ugodne točke pa razkrivajo psi, govedo, drobnica, divjad in konji. Od rastlin velja, da so trdolistne rastline in koščičasto sadje pokazatelj neugodnih razmer, prav nasprotno pa velja za mehkolistne rastline in peškato sadje. In še nasvet – ob računalnik in druge vire tehničnega sevanja postavite kaktus, ki nase veže negativne vplive, iz bivalnega ali delovnega prostora odstranite vse rastline, ki imajo tanke, suličaste liste. Za boljše počutje raje izbirajte rastline s širokimi listi.

Več na wellbe.si