1.       Marelice in marelične peške
Marelice vsebujejo vitamin B17, ki poživlja spolne hormone.

2.       Črne maline (sadež in semena)
To čudovito sadje, bogato z rastlinskimi hranili, povečuje libido kakor tudi spolno vzdržljivost. Priporočajo, da zaužijemo deset črnih malin ali eno jedilno žlico njihovih semen približno dve uri pred spolnim odnosom.

3.       Koper
Pri ženskah to zelišče povečuje nastajanje jajčec in željo po intimnosti.

4.       Fige
Fige dobro vplivajo na plodnost, povečujejo pa tudi izločanje feromonov. Priporočajo, da pred spolnim odnosom s partnerjem zaužijemo do pet fig.

_134455832.jpg

5.       Cvetni prah
Cvetni prah krepi bele krvničke, je pa tudi znan afrodiziak. Priporočajo, da vsako jutro zaužijemo eno jedilno žlico cvetnega prahu, s čimer bomo zaužili veliko hranil in si za nameček še izboljšali libido.

6.       Hibiskus

Hibiskus stimulira žleze. Zato se priporoča, da pred intimnim odnosom spijemo hibiskusov čaj.

7.       Artičoke

To je zelenjava, ki nam daje energijo, ne vsebuje pa sladkorja. Priporoča se uživanje jutro pred pričakovano intimnostjo.
_116452327.jpg

8.      Kalčki leče
Minerali in vitamini v kalčkih leče stimulirajo hormone. Priporoča se, da zaužijemo 85 do 140 gramov kalčkov uro pred spolnim odnosom.

9.      Zelena solata
Zelena solata vsebuje opiat, ki aktivira spolne hormone. Zato priporočajo, da pojemo skledo zelene solate tri ure pred spolnim odnosom.
_105755576.jpg

10.    Murve

To je sadje, ki je bogato z rastlinskimi hranili in je že dolgo znano kot afrodiziak. Priporoča še, da tik pred intimnostjo zaužijemo pest ali dve teh slastnih sadežev.

11.    Muškatni orešček

Muškatni orešček je poznan zaradi njegovega vpliva na ženske hormone. Za najboljši učinek priporočajo, da ga nekaj zaužijemo uro pred spolnim odnosom.

_136908858.jpg


12.    Ovseni kalčki
Ovseni kalčki so poznani kot afrodiziak, ki spodbuja spolno vitalnost. Zato priporočajo, da zaužijemo približno 85 do 113 gramov surovih kalčkov približno štiri ure pred spolnim odnosom.

13.    Grahovo zelenje

Grahovo zelenje vsebuje visoke vrednosti aminokislin, ki spodbujajo nastajanje rdečih krvničk in lahko spolno vzburijo moškega. Priporočajo, da zelenje sočimo in ga uro pred intimnim odnosom popijemo od 55 do 113 gramov. Zelenje lahko zaužijemo tudi v solati, kar lahko ravno tako pripelje do povečanega spolnega vzburjenja.

14.     Radič
Zaradi visoke vsebnosti mineralov in elementov v sledeh, radič povečuje spolno vzdržljivost tako pri moških kot pri ženskah. Priporoča se, da ga zaužijemo približno štiri ure pred intimnim odnosom.

15.     Paradižnikova semena

Naravno sušena semena ekološkega paradižnika vsebujejo visoke vrednosti rastlinskih hranil, ki poživljajo nastajanje spolnih hormonov. Priporoča se, da zaužijemo od 55 do 85 gramov semen uro pred spolno aktivnostjo.
_145908670.jpg

16.     Bučke
Bučke pospešujejo cirkulacijo in povečujejo libido, kakor tudi vzdržljivost. Bučke lahko zaužijemo surove ali v soku približno 85 gramov pred načrtovanim spolnim odnosom.

17.     Sladki krompir
Uživanje surovega sladkega krompirja povišuje ravni hormonov tako pri moških kot pri ženskah. Priporoča se uživanje 85 do 170 gramov krompirja dve uri pred spolnim stikom.

Pripravila Karla Klander, svetovalka za zdravo prehrano, hujšanje in zdrav življenjski slog, certificirana nutricistka (www.karlaklander.com/sl, info@karlaklander.com, 040 471 522)