Znani rek »Za lepoto je treba potrpeti« bomo v primeru odstranjevanja dlačic kmalu opustili. Nadležno britje, voskanje in neprestano depiliranje je postalo stvar preteklosti. Vedno bolj razširjena in uporabljena je namreč laserska tehnologija IPL (intense pulse light, kar v prevodu pomeni intenzivna pulzna svetloba). Besedo »laserska« bi lahko dali v narekovaj, saj izraz ni pravilen, je pa redno pogovorno v uporabi. Več o razlikah med laserskimi napravami in IPL napravami si lahko preberete na spletni strani www.art-pe.si. Epilacija ali trajno odstranjevanje dlačic z IPL laserjem je povsem neboleč postopek, v celoti varen in, kar je najlepše, prinaša trajne rezultate. Tehnologija trajnega odstranjevanja dlak deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov in energije teh žarkov za vedno odstranimo celotno strukturo posamezne dlake. Pri tem je ključnega pomena to, da so uničene tudi tiste celice, iz katerih rastejo dlake. Na tak način se lahko znebimo vseh dlačic, ki so v fazi rasti. Sicer rastejo dlačice v treh fazah. V anageni fazi ali fazi rasti je dlačica najbolj občutljiva in tako najbolj primerna za trajno odstranitev. Druga faza je katagena faza in traja le nekaj dni. Tretja faza pa je telogena faza, ko dlačice spontano in samodejno izpadejo. Naenkrat je v fazi rasti le približno 10-20 % vseh dlačic, zato je treba postopek tretmaja nekajkrat ponoviti. Težava se je pokazala le v tem, da smo bili pri odstranjevanju dlačic manj uspešni pri ljudeh, ki so imeli svetle, rdeče ali sive dlačice. Gre za tiste, ki vsebujejo zelo malo melanina.

Razlika med napravama
Znanstveniki so ugotovili, da lahko s pomočjo energije, ki jo dobimo z bipolarno radiofrekfenco (v nadaljevanju RF), ki deluje sočasno ob že poznani energiji IPL-a, dosežemo popolno odstranitev tudi tistih dlačic, ki so nam pri samostojnih IPL napravah povzročale težave. V svetu jih poznamo kot eLite naprave ali IPL + RF naprave. Kakovostne naprave lahko z različnimi priključki delujejo na tkivo tudi pri drugačnih težavah. Z njimi zelo uspešno odstranimo sončne in starostne pege, majhne žilice, zdravimo akne in izvajamo pomlajevanje ter napenjanje kože.

Prednosti in slabosti
Glavna slabost je, da se sivih, svetlih in rdečih dlačic z običajnimi laserji ali IPL napravami ne da odstraniti. Le IPL+ RF naprave zmorejo vse to. Druga slabost je cena, ki je le na prvi pogled visoka, vendar po manjšem izračunu kmalu ugotovimo, da tudi ti postopki niso dragi, saj nam prihranijo veliko časa za klasično odstranjevanje dlačic. Prednosti je vsekakor veliko več. Ti postopki so bili samo v Sloveniji izvedeni že več 100.000 krat. Tudi v Novem mestu jih ekipa Hiše lepote ART-PE izvaja že nekaj let zapored. Sam postopek je hiter in neboleč, natančen, brez negativnih stranskih učinkov in zlasti zelo učinkovit - trajen. S pomočjo naprave IPL+RF si boste tako v hladnejših mesecih zagotovili, da boste v prihodnjo pomlad stopili povsem gladki, brez ene same dlačice in to za vedno.